Lördagen den 26e november.

I lördags var det min och Carls första helg som vi spenderade som boende i sthlm!
Vi snörade på oss skorna och åkte ut mot myrorna i ropsten, jag hittade en björnjacka (jag ser ut som en björn i den och den är sjukt varm) och en fin tröja som jag nog visar upp här senare.
Carl hittade två fina saker han med, som den sanna klädälskaren han är.
Det var helt sjukt fint väder och jag fotade alldeles för lite. Inne på myrorna hittade jag så mycket fint att prova så jag hade liksom ingen möjlighet att fota då mina armar var fullastade med saker.
Efter ropsten åkte vi in till stan och trängdes bland alla julklappshandlare. Finaste julgatan i sthlm är nog den här, som jag inte vet namnet på, jag vet väldigt sällan namn på gator men jag är bra på att hitta trotts det!

Det var min lördag i fem bilder!

Lurifaxen

Här kommer filmen vi i min grupp har jobbat tillsammans med i skolan den senaste tiden! Den blev inte helt som vi hade tänkt oss, men det var väldigt roligt att spela in den och att jobba med den trotts alla hundra tabbar och misstag vi har gjort. 

Filmen handlar om Clara som är en riktig lurifax. Hon gör allt för att framstå som rolig men det är tråkigt nog nästan ingen som har samma sinne för humor som henne.

Klicka på länken så kommer ni till filmen

Hoppas ni gillar den!



Uppd.
Jag ändrade filmen till en länk då klippet startade av sig själv så fort jag öppnade bloggen, dog dryghetsdöden över det. Hemsidor med ljud är lite utav det drygaste jag vet.

Det här med att måla, fast i datorn.

Att rita med ritplatta är verkligen något jag behöver och vill öva på. Det är så galet svårt att rita på ett ställe och se det man ritar någon annan stans (på skärmen). De här tre flickorna ritade jag igår när jag borde ha ritat en storyboard istället, inte ens när min läxa är att rita (som är så himla kul) kan jag förmå mig att göra den. 


Nej, nu måste jag göra klart min storyboard som jag av någon konstig anledning började göra i illustrator, mitt hat adobeprogram (jag är totalt värdelös på det).

Advent

Glad första advent!

Cinemagraph!

Äntligen har jag listat ut hur man gör cinemagraphs! Sedan jag trillade in på from me to you bloggen för ca två månader sedan har jag velat lära mig göra cinemagraps, jag gillar gifbilder från första början men de här är mycket finare och lite mer elegantare.
Från http://fromme-toyou.tumblr.com/

Nu har jag äntligen lärt mig göra egna med hjälp av den här videon. Den är inte lika strålande som de från from me to you men det är ju mitt första försök!


Strand

Igår var det vår första fredag i stockholm så vi bestämde oss för att gå ut!
Jag tog på mig allt glittrigt jag äger, strumpbyxor, strumpor och en glittermagtröja blev det.
Vi var först hemma hos Fia ett tag men där glömde jag bort att jag hade en kamera med mig.
Det blev en förfestkorv innan vi gick ner för trapporna mot strand.
När vi stod i kön kom Mattias, som Carl känner, sedan kom Marie och Alex som Fia och jag känner och sen visade det sig att Alex och Marie kände Mattias. Sthlm är inte så stort trotts allt.
Väl inne på strand tog jag bara en bild, jag var alldeles för upptagen med att dansa till gamla 90- och 80-tals hits! Hela kvällen var som en bra förfest som aldrig tog slut, fint!

Vinterviken

Igår var jag ledig från skolan och passande nog var det äntligen lite fint väder, jag har väntat på solen i flera veckor känns det som. Fia var ledig från jobbet så jag åkte ut till henne och vi bestämde oss för att utforska området där hon bor! Det var så himla fint, vinterviken, så fint att Fia seriöst funderar över att stanna i Sthlm mycket längre än vad hon tänkt från början!
Tänk hur fint det kommer vara där på sommaren, åh!

Julvimpel!

Så här tråkigt och fult såg köksfönstret ut hemma hos mig och Carl fram tills igår kväll. Ingen gardinstång och ingen tillåtelse att borra.
Jag tänkte att en vimpel kanske kunde lösa problemet lite, och snart är det jul så det fick bli en rödgrön julvimpel! Det som behövs är snöre, tejp, papper och penna!

Efter att ha klippt ut massor med trianglar och nästan klippt av mitt eget finger blev det så här fint. Nu ska jag nog börja julpynta lite mer varje dag som går. Jag älskar julen!


Bättre sent än aldrig.

Igår fick jag min födelsedagspresent av Carl, det blev problem kring min första, otroligt fina, present då mina fötter inte passade i de fina presentskorna. Men åh, igår fick jag klänningen jag provat tusen gånger och längtat efter massor. Nu är den min och vi har hängt hela dagen, och det har vart en helt sjukt bra dag så det måste vara en turklänning det här.

Selina J

För länge sedan, när det fortfarande var sommar och man kunde gå barbent, så ställde jag upp på att fotograferas för en fint vän till mig som sa att hon hade ett projekt på G. Nu är allting klart och helt offentligt, Selina J heter hennes hemsida där alla vackra foton hon tar samlas, gå in och titta på hur fantastiskt duktig hon är vettja!
Bilderna är såklart tagna av Selina!

After ski

Jag vågade inte ta med mig min fina systemkamera igår när jag skulle på after ski-party. Men jag knäppte några bilder på hur jag såg ut i ansiktet innan jag åkte mot backen (ladan) där festen höll till. De hade gjort helt sjukt fint med en bar av höbalar där gluvine serverades från en gryta och så hade de transporterat dit snö (!!). Älskar när det är så bra uppstyrt och ordnat!

Fint va? Haha.

Kakmonster, rymdfest och after ski

Det händer ganska så ofta att jag missar en hel del bilder när jag sitter och filar på mina blogginlägg. Jag glömer ibland bort vilka som tillhör vad, men jag väljer också bort en del bilder som jag i efterhand inte riktingt kan minnas varför. Så här kommer lite bilder som tappades bort på vägen:
Det har två bilderna hörde hit men jag tror jag tyckte det räckte med tre bilder då. Himla dumt.
Den här kalasiga bilden togs när jag var på rymdfest, men den råkade jag spara på fel ställe (något jag råkar göra ganska så ofta) så den försvann tills idag.
Den här bilden skulle vara till filmen där jag har på mig samma kläning (som är från monki!) men jag var så pepp på att ladda upp filmen att den här bilden blev lämnad kvar.

Nu ska jag börja leta fram en outfit till ikväll, after ski fest står på schemat!

En helt ovanlig dag.

Idag var en ganska så speciell skoldag för mig och de flesta av mina klasskamrater! Det var dags att spela in vår film efter vårt egna manus med våra egna skådespelare (vi själva). Det var helt enkelt tid för oss att skapa en kort, kort, kortfilm. Jag kan ju inte visa mer än hur det såg ut bakom kameran och runtomkring förens den är helt klar. Håll ut. Den 29 november smäller det!

Här är jag när jag låtsas vara värsta skådespelaren. Var helt grym faktiskt, tänk er Julia Roberts, fast på svenska. Eller inte.
Vi ser helt proffsiga ut! Filmen kommer bli helt strålande. Stay tuned!

Video+Outfit= Sant

Jag tänkte våga mig på det här med videooutfit! Så här kommer mitt första taffliga försök:
Hoppas ni gillar det!

Photoshop tips.

Jag är verkligen inget proffs på det här, och det jag kan har jag lärt mig via att googla fram tips, kollat på tuturials och kolla in andra bloggares fototips. Så det finns antagligen något bättre sätt att göra det på än det jag tänkte visa nu och det jag visat här förut. Men nog om det.

Ni som har instagram vet att det finns en effekt där som heter tilt shift, det innebär att man suddar ut delar av bilden för att få det i mitten att bli centrerat och se litet ut. Det finns objektiv som fixar det (ett sånt objektiv har Underbaraclara och hon använder det ofta, så ofta att det har gjorts en ganska så rolig parodi på det). Men ett objektiv är ganska onödigt då det är lätt som en plätt att ordna i photoshp. Här kommer ett väldigt överdrivet exempel på hur det kan se ut. Mest för att vi verkligen ska se konstrasterna på de småbilderna här. 

Välj en bild. Helst en med perspektiv. 
Jag ändrade lite ljus och kontraster på bilden för den såg lite tråkig ut innan. Men det är en annan historia.
Det du behöver göra nu är att duplicera lagret så du får två likadana bilder. Det gör du genom att höckerklicka på bakgrundslagret och där klickar du duplicate layer. Annars så kan du bara dra lagret ner mot den lilla a4 sidan bredvid papperskorgen så kopieras det.
Sedan trycker du på filter>Blur>Gaussian blur.
Då kommer det upp en ruta där du får välja hur mycket blur du vill ha. Här tog jag 18, det är ganska så överdrivet annars tar jag kanske 6-8 pixles blur.
Efter det är det bara att klicka på suddet och börja sudda bort bluret för att få fram fokus i bilden.
Så här blev det. Det är väldigt slarvigt gjort men jag hoppas ni förstår principen. Här kommer några andra bilder som jag gjort samma sak med men inte använt lika stark blur.

Man kan ju såklart använda det här med blur på hundra andra sätt såklart. Här har jag tillexempel bara blur i kanterna på bilderna:

Och här har jag gjort precis tvärt om och placerat det suddigaste i mitten av bilden.
Hoppas det var till någon hjälp!

Mitt nya hem.

Igår flyttade jag och Carl till vårt första gemensamma hem. Det är en delvis möblerad lägenhet som vi hyr i andrahand i några månader. Det är lite tråkigt med någon annas möbler. Speciellt tråkigt är det med tjocktv:n men det är inget större problem, vi har ju äntligen någonstans att bo!
Vi har försökt göra det mer till vårt hem med lite fina kuddar. Helst ville jag köpa den här kudden men den var slut på hm-home inne i stan och sist jag beställde från hm-homes hemsida tog det över en månad innan jag fick hem det jag beställt och det fungerar ju inte. 
Några små saker har vi tagit med oss (och en stor, vi har köpt en ny säng!!) som jordgloben, fotöljen, ljusslingan och klädstången. Nu måste jag bara göra något åt gardinproblemet, det finns inga i köket och vi får inte skruva eller spika upp något. Men jag har en plan så det löser sig nog!

Det här med att flyttpacka.

Här kommer tre suddiga bilder på hur jag såg ut i lördags när jag hjälpte Carl att flyttpacka. Idag har jag flyttpackat hela dagen. Det är verkligen inte kul någonstans. Lägenheterna i Stockholm är så små och jag har så himla mycket saker, det går liksom inte ihop. Men jag får tänka på det min mamma sa, att ha massor med små prylar och saker omkring mig är jag och om jag inte tar med mig det kommer jag köpa nya. Jag bara måste ha med mina målarfärger, blyerspenor, ritblock, kamera, ett extra objektiv, ritplatta och alla kjolar och klänningar. Det blir väldigt fullt med saker på bara 29,5 kvadratmeter det. Nu ska jag lämna packningen för ett tag och gå och äta världes godaste thaimat på Spicy Hot för det finns inte i Stockholm. Himla synd det.


Vad vill du se mer av?

Jag tycker det är väldigt roligt att blogga men ibland har jag lite svårt att hitta inspiration och framförallt så tycker jag det är svårt att veta vad ni som läser min blogg tycker om att läsa. Jag tänkte därför passa på att fråga er som tittar in här varje dag, ni är faktiskt över hundra stycken, vad vill ni se mer/mindre av här? Jag skulle hemskt gärna vilja ha svart på det, så snälla hjälp mig att bli bättre!

Det här är lite av vad man kan se på min blogg idag:

Foton från min vardag.
Bilder på bilder.
Små filmer.
Och ibland visar jag lite Instagrambilder. Jag tycker det har svämma över lite med instagrambilder i bloggosfären, känner mig lite mätt på det faktiskt. 

Men åter till frågorna! Vad vill du se mer/mindre av här? Och vad vill du läsa om?

Instagram.

Jag har för det mesta koll på min mobil, ibland (alltid) åker den i backen, men mest så har jag det tillgänglig för att fånga sånt som jag tycker är fint och värt att minnas. Den senaste tiden har de här sakerna dokumenterats och hamnat på min instagram:

En helt sjukt fin väsa från asos.com. Jag vill ha den eller samma modell fast i annan färg hemskt gärna (kom ihåg det jultomten om du läser det här). Fina men obekväma skor från Urban Outfitters.
Mustaschväskan som jag gjorde och en annan väska i helt rätt model men i helt fel skinn från indiska. Jag är på väskjakt, måste ha en där min dator och andra nödvändigheter får plats. Det har visat sig vara sjukt svårt att hitta.
En fin stickad tröja och en fin blus från myrona som jag lämnade kvar i butiken trotts att de inte var speciellt dyra men på fredag ska jag kanske köpa något stort och väldigt dyrt så jag måste hålla hårt i mina slantar.

Och, tack så himla mycket för alla bra tips på fik i sthlm! Ska besöka alla så fort jag kan!

Det här är veckan då jag flyttar. Det här är veckan jag aldrig glömmer.

Jag har massor att göra och ändå går tiden så sakta. Kanske blir det här världens längsta vecka för ni har väl hört vad man brukar säga, den som väntar på något gott väntar aldrig alltid för länge. Om jag fick välja helt själv hur det skulle se ut i mitt hem som jag flyttar till på lördag så skulle det se ut lite som det här, plus lite mer färg.
Bild: 1 2 3 4 5

Nu får jag ju inte välja hur det ser ut, inte möbler, färg eller någonting men jag får välja sällskap i alla fall och Carl är faktiskt det bästa sällskapet man kan ha så det kommer nog bli superfint trotts allt!

Söndagsfika

Idag snörade jag på mina favorit skor och tog mig ner på stan tillsammans med Carl. Jag skulle hitta de perfekta handskarna till min nya jacka, för ja, jag köpte den!! 
Efter att ha kollat i de flesta av butikerna i Västerås gav jag upp hoppet om att hitta vantarna här i Västerås. Det får bli nästa söndag när jag bor i sthlm, jag dör exalteringsdöden!! Vi gick och tog en söndagsfika istället på kalle på spången som har värmeljus i tekoppar, fint!
Kalle på spången är ett av få fik som har trocadero. Bara det gör det, enligt mig, det till ett bra ställe.
Annars så är det väldigt fin inredning där om nu inte trocaderon skulle räcka för att gilla stället.
Så här ser jag ut utan smink! Jag brukar försöka låta bli att ha det på mig på söndagar.
Nästa söndag måste jag hitta ett fik i sthlm som är minst lika mysigt och som har chai te, trocadero och massor med annat gott. Har ni några bra tips?

Alla helgons dag

Idag var jag och min familj och tände ljus vid min farmor och farfars grav och vid minneslunden där Dagmar, min farfars moster, vilar. Dagmar var världens gulligaste och vinkade till mig ofta om mornarna från sitt höghusfönster när jag gick till dagis, plus att hon alltid bjöd på en japp när jag var och hälsade på. Varje gång jag köper en japp så tänker jag på henne och hur fin hon alltid var i håret. Min farmor och farfar valde båda två att röka framför att lära känna mig, min syster och deras andra tre barnbarn. Det är någonting jag har väldigt svårt att förstå och det är lite därför jag alltid får ont i hjärtat och blir lite ledsen inombords när någon jag känner röker. För varje gång någon röker tänker jag på min farmor och farfar som dog alldeles förtidigt och på att min vän som står och röker snart kommer göra det hon med.

Fina gamla saker i väntan på ett nytt hem.

Igår var jag inne på Myrorna här i Västerås (som jag älskar att hata) och det fanns faktiskt en hel del fint.
Om ni har storlekt 37,5 och bor i västerås tycker jag ni ska springa fort som attan till Myrorna och köpa de här skorna.
Fin lampa!
Jag vill ha alla fina burkar, men jag tänker att sådana får jag inhandla när jag är på loppisturne nästa sommar med mitt nytagna körkort! Så att lämna dem där till någon annan gjorde inte så mycket.
Men den här jackan gjorde faktiskt lite ont att lämna kvar. En helt sjukt välgjort 60-tals jacka som var helt perfekt föutom att den hade korta armar (som alla 60-tals jackor) vilket jag kommer frysa till is i och falla sönder av köld.
Så himla fin! Kanske köper jag den i alla fall och investerar i ett par långa handskar. Kanske.

Carbonara och miniscones

Den här veckan har än så länge varit mycket bra i matväg. I tisdags skrev jag på min twitter att jag önskade mig två saker, carbonara och en miljon kronor. En önskning blev sann!
Min syster är världsbäst på carbonara, jag är nästan lika bra men bara nästan.

Det blev sjukt gott, carbonara är verkligen en av mina favorit rätter. Det och pizza. Jag önskade mig pizza varje år jag fyllde år när jag var mindre.
I onsdags började jag skolan klockan tre och min syster har höstlov så vi bestämde oss för att göra lyxfrukost vilket för oss innebär scones.
Miniscenes, ost och apelsin jucie! Mycket god frukost. Jag älskar frukost!

Cookie monster

I söndags ritade jag kaniner och annat fint på foton jag tagit, jag tycker det är roligt med bilder på bilder och igår kom jag på idén att göra en liten film av någon av mina bilder. Kakmonstret är min favorit från det jag ritade i söndags så han fick komma till liv.
Det är inte mycket till animation men det är allt jag hann svänga ihop igår kväll.
Cookie monster:

Höstpromenaden i stillbilder.

I inläggen nedanför finns det en liten film från hur min söndag såg ut, här kommer alla foton!
Jag hade min fina nytillverkade väska, jag tror jag ska ta och döpa han (väskan alltså) till Florens. Känns som ett passande namn på något vis.
En millesekund innan jag tog den här bilden satt det en liten fågel precis perfekt här i gläntan. Resten av promenaden gick lite ut på att jag ville fånga småfåglar på bild eller på film, något jag totalt misslyckades med.
Det var mycket lättare att fota Carl och hans fina skor.
Jag hade söndagstrassligt hår i behov av färgning (vilket det i och för sig fortfarande är). Och, sedan när blev jag blond? Min utväxt är, som ni ser, extremt ljus. Kan ens hår verkligen byta färg så där?
Det är lite synd om Carl när vi är ute och går. Han får nämligen mest gå ensam medan jag stannar och fotar precis allt. Inte det roligaste sällskapet kanske.
Det är helt sjukt att rosorna fortfarande blommar! Älskar det.
Som avslut på promenaden tog vi oss en söndagsfika!

RSS 2.0