I min höst garderob

Idag vaknade jag upp och mådde mycket dåligt. Det kändes som jag hade ett svart hål av ondska i min hals. Hålet i halsen stack, brändes och ville inte låta mig svälja utan att streta emot. Det är fortfarande kvar och jäklas med mig. Och den där onda ondskan har börjad sprida ut små svarta onda partiklar genom hela min kropp så att varenda liten muskel jag bär på värker. Jag orkar ingenting. Allra minst vara med på bild och ännu mindre bära på en kamera och knäppa av bilder. Därför bjuder jag nu på ett mycket litet kollage på kläder som jag vill gå runt i nu under hösten.

1. collar tips asos 2. Skor, vagabond 3. Blus från monki 4. Jacka från monki

Höstjacka.

Igår köpte jag en ny höstjacka på myrorna! Fodret var lite trasigt innuti så damen i kassan var snäll och gav mig 20% rabbat. Helt fantastiskt. När jag kom hem satte jag mig ner och började sy och laga den så fort jag bara kunde. Om det inte blir till att lagas på en gång så sker det aldrig för mig. När jag endå var i farten passade jag på att byta knappar också. Så här dåg den ut från början:
Knapparna som var på från början tycker jag ser lite ut som botten på ekollon och lite som små kottar. Inte så fint.
Guldknappar som jag inhandlade i helgen på loppis fick det bli istället.
Resultatet blev fem av fem toasters tycker jag. Magnefikt och framförallt mycket billigt fix!

Min första skakiga film.

Jag har som sagt en ny systemkamera, den är smått fantastiskt och väldigt komplicerad för lilla mig. Det går att filma med den i HD, värsta proffsgrejen. Tyvärr är jag inget proffs utan mer en väldigt hetsig 21 åring som står och dansar och fimlar samtidigt. Så här blir det då:

 


Popaganda

Här kommer lite bilder från första popagandakvällen! Jag har en ny kamera som jag inte alls är vän med än så bilderna är lite annorlunda.  Men snart kan jag nog allt och blir värsta fotoproffset.

Jag var helt slut efter första dagen i skolan som inte alls bara var en timme som jag hade trott utan 3 timmars rundvandring på tom mage och ett ton med information.

Efter vi lyssnat på Henrik Berggren åt vi denna magiska tallrik med kött och sås. Jag bad om lite sås, och det här var lite sås jämfört med vad Carl fick, galet.När The go team spelade kom Bianca och Erik joinade oss för kvällen.Vi lyssnade och dansade och väntade på kvällens höjdpunkt. Arcade Fire!

Efter arcade fire delade vi på oss. Jag och Carl gick hem till Emil som vi sov hos över helgen och tittade på en sjukt bra och viktig film. Men den skriver jag nog mer om senare.


Pepp-aganda!

Idag händer två roliga saker för mig. Jag ska praktiskt nog till Stockholm för båda sakerna. Det första och viktigaste är att jag börjar skolan. En helt ny skola med massor med helt nya människor. Det känns väldigt spännande och lite nervöst!

Den andra bra och roliga saken som händer idag är att jag ska på popaganda! Emily Dahl har gjort en strålande spellista på spotify som smart nog heter pepp-aganda. Lyssna på den och peppa vare sig du ska dit eller inte. Mycket bra musik.
Den här bilden är från förra årets popaganda, dock har jag inga bilder från festivalområdet utan bara denna från när vi åt frukost.

Hoppas vi ses där!

Tre bilder från igår.

Jag, Carl och Selina åt lunch i Vasaparken. På vägen dit lyckades jag fota en fjäril för första gången! De ska alltid röra på sig så förbannat mycket men den här måste vart gammal och slö för den rörde sig inte ett dugg.
Jag och Carl var inne på myrorna som vanligt. Carl hittade faktiskt en väldigt fin tröja som jag tyvärr glömde fota.
Den här radion hade varit så mycket finare om det där ormskinns liknade hade tagits bort. Det var glittrigt också vilket kanske inte framgår så tydligt.

Katie Eleanor

Här om veckan trillade jag in på den här tjejens hemsida/blogg. Hon tar sjukt fina bilder, det känns lite som om bilderna är från en saga, en dröm.
Jag tycker verkligen om bilderna mycket. Jag tycker ni ska titta in på hennes blogg eller på hennes hemsida där hittar ni ännu mer fint.

Orosfåglar och tyghjärtan.

Idag när jag skulle ner på stan och fixa några viktiga och vuxna ärenden såg jag ut såhär. Ingenting jag skulle fixa ordnade sig dock men jag var väldigt glad trotts det. Jag har nämligen en känsla i kroppen just nu som säger att allt kommer ordna sig. Det är lite som om en tyngd har lyfts från mina axlar, en tyngd av oro för allt och ingenting. Men vips över natten så är den helt bortflugen. Jag hoppas den har flugit bort lång, kanske enda till nordpolen och där hoppas jag den stannar för gott.

Jag hade på mig min nya fina hjärtkofta och kjolen är den gamla vanliga som hänger på min höft från monki, blusen är även den från monki och väskan är från Grekland.


Fotografering och parkhäng.

Igår träffade jag min vän Selina som är en utomordentlig fotograf. Hon ska starta upp ett strålande projekt som jag kommer visa mer av här lite senare. Vi tog en hel del bilder som jag längtar efter att få se slutresultatet av! Här är två av platserna som vi fotade på. Det kändes väldigt mysko att bli fotad av någon annan än mig själv eller Carl. Men det var kul!

Efter fotograferingen gick jag och Selina runt på stan en liten sväng. Jag ska nog gå ner idag igen och titta om de där fina skorna står kvar.

När jag skulle gå hem så stötte jag på lite vänner i parken så jag slog mig ner där ett litet tag innan jag promenerade hem.

Fia har så sjukt fina skor!

Sedan gick jag hem för klockan blev lite mycket. Jag hade nämligen bestämt träningdejt med min mamma och syster!


Mitt hjärtas klänning.

Igår köpte jag en ny klänning på monki! Den är lika bekväm som den är fin. Och den är det finaste jag sett på länge! Titta bara:

Tre saker om mig.

  • Jag har sorgligt nog lite dålig syn. Så när jag ser på tv eller går på bio måste jag ta på mig brillor. Jag glömmer dock alltid att ha dem med mig så 90% av gångerna jag är på bio så kan jag inte läsa undertexten.
Övis åk II Luciatåg
  • Jag gick i musikklass från 4-9. Vi hade musiklektioner 5 gånger i veckan och jag älskade varje sekund av det. Att kunna koden till backstagedörren in till västerås konserthus var vardag. Fint. Här är en liten liten soptifylista med låtar som vi brukade sjunga på julkonserter och liknande. Dock är det inte jag som sjunger.
  • Jag älskar julen och jag tycker till och med om vintern tills någongång där i slutet av februari. Då får jag alltid nog av kyla.

Klicka på bilderna för källa

Hjärtkofta

Jag har köpt en ny otroligt fin kofta från HM. Den är beige med svarta hjärtan på. Jag älskar koftor av detta slag. Den kostade bara hundranittionio kronor vilket är väldigt billigt och bra för mig som snart ska bli student och urfattig.


<3


Fotoredigering, vintagefilter.

Alla bilder som jag visar här på bloggen är mer eller mindre redigerade i photoshop. Jag tycker det är väldigt kul att redigera och jag provar mig fram väldigt mycket. Så jag tänkte börja visa upp lite olika tekniker som jag använder. Idag tänkte jag visa hur jag gör för att bilden ska se lite äldre ut, lite vintage.Så här ser bilden ut nät den är helt oredigerad.Först går jag in på curves, och väljer auto. Efter det drar jag upp det svarta sträcket lite så det blir en liten kurva.Sedan skapar jag ett nytt lager. Då väljer jag en mörkblå färg och tar färghinken och lägger över hela lagret. Nu kommer bilden vara helt mörkblå. Under fliken där det står layers finns det en ruta där det står normal, där klickar jag och väljer exclusion. Då förvinner det mörkblåa och bilden får ett blått sken över sig. Jag brukar dra ner opaciteten på det blåa till ca 70 % men det beror helt på hur bilden ser ut från början.Efter det trycker jag på den lilla ikonen längst när i hörnet i layers som är hälften svart och hälften vit. Där väljer jag exposure. Jag brukar dra upp exposure lite och dra ner gamman. Då får bilden ett lite drömskt sken/brus över sig.

Sedan är det klart!


Lite nytt


Idag har jag gjort om lite smått här. En ny header blev det och så har jag fixat så bilderna jag visar här blir lite bredare! Jag gillar det!

Fyra saker som gör en klänning mycket användbar.

För några dagar sedan (jag håller inte koll på vilken dag det är när det är semester) när jag och Carl åkte på världens längsta cykeltur såg jag ut så här. Vi cyklade runt ena halvan av Västerås (mycket ansträngande för en otränad person som mig) men det kommer jag visa mer av sen.
Jag hade på mig min bästa klänning från monki.
Den är:
1. Randig
2. Sjukt bekväm
3. Lagom varm
4. Mycket fin.
Bekvämlighet är mycket viktigt för mig när det kommer till kläder, sitter det åt för hårt mår jag faktiskt fysiskt illa. Inget "vill man vara fin får man lida pin" här inte.
Min fina väska är från Grekland, och skorna är från stadsmissionen!

I Karolines huvud.

Jag tycker så himla mycket om att hitta bra bloggar så därför tänker jag inte sitta inne och hålla på dem jag hittar och tycker om. Känns ju bara dumt. Ett av mina senaste bloggfynd är Karoline. Hennes blogg är fylld av vintage och loppisfynd, fina kläder och frisyrer! Jag tycker verkligen ni ska ta och klicka in och se efter själva, här har ni ett litet smakprov :
Alla bilder är från Karolines fina blogg.

De senaste dagarna ut min telefon

Det var länge sedan jag visade bilder från min telefon! Så här har det sett ut de fem senaste dagarna:
I lördags åt jag och Carl lunch på en brygga vid mälaren det var sjukt mysigt och sommrigt!
En helt otroligt god hamburgare som jag och Carl fixade ihop till middag, ibland lönar det sig att ha jobbat på McDonalds. I måndags bakade jag lite kladdkaka som blev halvbra för första gången någonsin. Jag råkade glömma bort den i ugnen så den blev tyvärr inte så kladdig.
Idag har jag spenderat hela dagen med Helena vid svartån sittandes på en bänk under ett äppelträd. Det finns galet många äppelträd vid svartån och äpplena smakar precis som tropecana äppeljuice, det måste vara av samma sort som juicen görs av, helt sjukt gott!

En klädsel en augustikväll

Så här såg jag ut här om kvällen när jag och carl var ute på promenad.
Jag hade seriösa problem med att hålla ögonen öppa i den starka kvällsolen.
Och med att få plats i bild.
Carl tycker att hans keps är svinsyngg och vägrar ta av sig den. Jag vet inte om jag håller med helt.

Krumelurer och kaniner.

När jag fyllde år fick jag en strålande present av min mamma och pappa, en ritplatta! Det är helt ovant att hålla i en så tjock penna och att rita på plattan och se bilden på skärmen. Jisses. Jag provade igår för första gången och så här blev mina första taffliga små bilder.


Har ni några tips som gör det lättare förutom att övaövaöva?

Cykeltur, bryggor, vatten och vind i håret.

Här kommer resten av min lördag!
I lördags cyklade jag och carl längs grusgångarna vid mälaren.
Vi slog oss ner id en av många små bryggor och njöt av utsikten.
Vi hade med oss mat! Jag älskar verkligen mackor, jag skulle faktiskt kunna leva på bröd. Mina vänner är väl medvetna om min kärlek till bröd. Den är så omfattande att Johanna en gång drömde att hon kom hem till mig och i drömmen var mitt kök inget kök utan en enda stor brödbutik. Vilken dröm!
Subways chokladkakor är faktiskt sjukt goda, de är så där sega och krämiga.
Vi satt kvar på bryggan ganska så länge, solade oss lite och läste böcker.
Sedan efter några timmar cyklade vi hem. Det var en väldigt bra sensommar dag!

Beyond retroklänning och spegelbilder.

Igår var jag och Carl nere på stan lite snabbt. Vi gick runt i max trettio minuter men vi hann köpa tre par strumpor var, varsin kofta och mat som vi tog med oss och åt på en brygga. Men det visar jag mer om senare.
Det var en äldre man som hade ställt till med loppis nere på torget. Det var dyrt så vi gick fort förbi.
Jag köpte en kofta på monki som inte syns på bilden. Den är mörkblå med röda hästar på <3
Efter det gick vi till solo. Senast jag handlade där var jag 16 år. Då köpte jag ett par efterlängtade mörkblå stuprörsjeans, märket var nudie och modellen long slim john, jag hade på mig dem varje dag tills de kunde stå upp av sig själva. Det var byxorna man skulle ha på gymnasiet, det vita höga converse och en adidas tröja. Så såg alla och jag ut!
Carl hittade en finfin Cardigan som var mjuk och höstvarm.
Här är klänningen som jag köpte i fredags på beyond retro! Jag gillar den verkligen. Min kofta är från JC och solglasögonen och skärpet är från topshop. Om det var någon som undrade!

Annika Bäckström

Annika har en väldigt fin blogg som jag läser så fort jag kan. Hon ritar hemskt fint också! Här om veckan ritade hon av alla bloggare som hon läser och låtsas känner. Efter som jag gör det med henne så tog jag pennan ur röven och gjorde ett försök till att rita av självaste Annika!
Så här blev det! Är ganska nöjd faktiskt med tanke på att det är första gången som jag ritar av någon utan fusk rutnät som man fick lära sig på bildlektionerna på högstadiet.
Det här är bilden som jag tittade på när jag ritade. 

Hur vet man när man är klar med en teckning? Jag tycker inte den är klar. Men samtidigt vet jag inte helt vad jag kan göra mer just nu. Svårt det där.

Ropsten, beyond retro och gorillatröjor.

Igår åkte jag till Sthlm och träffade lite fina vänner!
Vi bestämde oss för att åka ut till myrorna i ropsten. Ett problem var dock att ingen av oss varit där förut, inte ens i ropsten.
Vi gick mycket och långt för mobilkartan vi läste av visade oss tidernas omväg.
Till slut kom vi fram!
Det fanns väldigt mycket att titta på.
Finaste mockakjolen! Åh vad jag ville ha den. Tråkigt nog så var jag lite för fet för det gick inte att knäppa igen den helt där fram.
Efter ropsten (där jag hittade en fin kofta som ni får se sen) drog vi oss in mot stan. Provade ballaste gorillatröjan på weekday.
Sista stoppet innan jag åkte hem blev beyond retro! En av dessa klänningar köpte jag och en råkade jag spränga en knapp på. Inte alls meningen. Kanske borde jag sluta envisas om att prova saker fast jag ser att dem är för små.

Så som jag såg ut min allra första semesterdag tjugohundraelva.

Igår började min semester! Hittills har den bestått av lägenhetspanik och lite lätt ångest. Det är jobbigt att ha semester när man vet att man inte har någonstans att bo när den slutar. Men nu ska jag glömma det för jag och Carl gör allt vi bara kan för att få lägenhet så om det inte går, ja då är det verkligen inte vårat fel.
Igår gick vi ner på stan för att rymma datorn och blocket-annonserna. 
Jag måste verkligen sluta bo i den här kjolen. Jag har den minst tre dagar varje vecka och så har det vart i två år. Väldigt bra kvalitet för att vara en 150 kr kjol från monkis rea. Blusen är också från monki och den fick jag av min fina mamma i födelsedags present. Strumporna är från american apparel och skorna är från stadsmissionen. Sen så har jag en liten brosch med en fin fågel på som jag fick av Carl igår. Han är lite knäpp Carl, för ibland bara ger han mig små onödiga saker helt utan anledning. Onödiga saker är de bästa sakerna.
Jag fixade mitt hår efter en fantastik guide som Linnéa har gjort på sin blogg! Jag tycker ni ska klicka in och läsa hennes blogg, den är väldigt fin!

Nu ska jag rymma lite mer! Jag ska åka till sthlm, träffa vänner och låtsas lite att jag bor där.

I väntan på vad då.

Jag sitter framför datorn och huvudet bultar av trötthet men jag måste stanna kvar framför den, trycka F5 en gång till, för kanske kanske har det lagts upp en ny annons. Men nej, bara samma vanliga 1:a på kungsholmen som hyrs ut för vansinniga 11 500 kronor i månaden. Men kanske om jag väntar i 5 minuter till så kommer det upp en ny annons. Bara fem minuter till. Denna process upprepas åtskilliga gånger tills det plötsligt händer något. Det lönade sig äntligen att trycka på F5. Där är den, världens bästa lägenhet på söder med normal hyra och smart planlösning. Och hon som hyr ut den, ja hon berkriver ju oss i annonsen, det är mig och Carl hennes text handlar om. Det är vi som ska bo där! Mitt hjärta slår fort och jag skrollar ner och börjar skriva på ett mail. Jag skriver om mig själv fortfort och finfint. Skötsam. Student. Djurfri. Rökfri. Har goda referenser. Kom allt med? Hann jag få med allt? Blev det personligt? Var jag först?

Väntan

Kollar inboxen på min mail varannan minut. Har jag fått svar? Har hon svarat? Men nästan alltid är det jäkla adlibris som har sommarrea på pocket eller cdon.com som har strålande erbjudanden. Dö reklam-mail. Dö. Sedan där bland allt jobbigt skräp kommer det, svaret.

Re: ang fin 1:a på söder. 

Tack för ditt fina mail och visat intresse, tyvärr var det många som sökte så jag valde att erbjuda det tio första visning.

MVH

Anna Svensson


Dö Anna Svensson. Dö.

(Och ja, Anna Svensson är ett påhittat namn. Oroa er inte. Dock finns det många av typen jag just beskrev. För många)

Universitet, leanders och prinsessbakelser.

Igår fick jag reda på att jag kom in på stockholms universitet! Jag ska gå en linje som handlar om digitala medier! Nu måste jag bara ha någonstans att bo, det är verkligen inte det lättaste att hitta lägenhet i Stockholm. Letar som en galning!
Efter jag och Carl firat med prinssesbakelse gick vi ner på stan lite.
Vi gick till myrona där det fanns en del fint men jag köpte ingenting till mig själv.
Efter myrorna gick vi till Leanders som är ett stort antikvariat. Det finns miljoner med böcker staplade i högar överallt därinne och det doftar damm och gammalt papper.
Medan Carl står och läser och letar efter läderbundna klassiker så gör jag det jag det jag tycker bäst om, letar bilder! Det finns massor med fint.
Längst ner i källaren i ett mörkt trångt hörn så hittade jag en pappkasse full med fina kartor! Dock köpt jag ingen, men kanske senare.
Några av dem var tydligen lyxupplagor!
Carl köpte dessa tre böcker. Han läser verkligen allt. Han slutar liksom inte när det blir tråkigt. Jag har alltid undrat hur man gör, läser fast det inte är intressant eller spännande alltså.

Jag känner att ödet är i våra händer.

Det här är så bra. Det kommer bli så otroligt bra. Det har bara börjat, framtiden och ödet är i våra händer. Albin Gromer heter killen som sjunger bäst och mest i mina hörlurar just nu. Det är så fint, och snart kommer en hel skiva med bara hans röst, längtar! Klicka här och lyssna!

Klicka för källa

Kräftskiva!

Igår ställde mina vänner Sofia och Sofia till med kräftskiva! Jag hade rött läppstift för första gången på nästan tre månader. Ni förstår, jag har haft en helt sjuk finne på kanten av min läpp. Det var den mest envisa finnen jag någonsin skådat. Ärret efter den har lyst rött i evigheter och hindrat mig från allt vad läppstift heter. Men nu så går det nästan! Tips från klanten, kläm aldrig finnar utan att ta på bakteriedödandemedel efter.
Jag hade nya fina strumpor med spetskant från monki!
Carl var med såklart!
De hade gjort det strålande fint. Dock smakade jag inte ens en kräfta.
Det bästa på hela kvällen var att sitta bredvid Fia när hon åt kräftor! Jag har aldrig sett någon äta så passionerat, det var som en live show. Hon höll kurs om hur man skulle äta, gjorde yviga rörelser och skvätte små kräftbitar över hela stället. En upplevelse utan dess like!
Jag åt värsterbottenostpaj! Jag har varit sugen på det i flera veckor och oj vad gott det var!
Det blev mörkt lite för fort så min kamera ville inte jobba med mig och ta skarpa bilder. Det var en väldigt fin kväll trots att jag skippade alla kräftskiveklassiker så som kräftor och snaps.

Födelsedagsveckan ur min telefon.

Förra veckan fyllde jag tjugoett år och bakade därför bullar i mängder. Dem blev stora och helt fantastiskt goda!
När jag fyller år vill jag fortfarande att det ska se ut som världens kalas hemma med mängder av ballonger och vimplar i fina färger.
Jag gjorde, som jag nämnde tidigare, tre vimplar! De hänger fortfarande kvar och piggar upp här hemma.
40 stycken ballonger blåste jag och min snälla mamma upp. Dock var det en som det var ett litet litet hål i och jag stod där och blåste lungorna ur mig och fattade aldrig hur i helskotta den inte blev stor, haha!
Ballongerna hamnade i trappen! Det var mycket fix till födelsedagen, bullar till släkten, ballonger till den fina festen och chokladkaka att ha med sig till jobbet.
På min födelsedag hittade jag det här fina taxhalsbandet och köpte det till mig själv, älskar det! Andra bilden är ett par sjukt balla skor som jag såg på skorett, får lite prada vibbar av dem.
I söndags slog jag mig ned på balkongen, andades ut och fikade lite samtidigt som jag målade på en liten bild som ni snart får se här.

Hanna och Kristina fyller år.

Några dagar efter mig fyller en massor med bra personer år, en hel drös av mina vänner faktiskt. I onsdags samlades vi några stycken på Tabazco för att fira Hanna och Kristina som båda fyllde 21!
Kristina fick en bok om sydamerika för dit tänker hon åka, som om det inte vore nog att hon redan bor långt borta i Oslo!
Hanna hatar mig lite för att jag tar så mycket bilder jämt och ständigt och gömde sig mest hela tiden men hennes fina naglar fastnade på bild!
Kristina hade så fina örhängen! Jag älskar smycken i form av små djur.
Jag åt bara vitlöksbröd, väldigt goda var dem dock. Jag kunde nämligen inte motstå pappas mat hemma innan jag gick ner på stan.
De andra beställde in massor med tapas!
Carro och Klara!
Matilda och Johanna. 

Jag behövde dock trilla hem väldigt tidigt för jag börjar jobba klockan 06.00 om dagarna. Men det var hemskt trevligt så länge det varade och grattis igen Hanna och Kristina! Dock hjälpte det inte att jag gick hem tidigt och la mig för att sova klockan halv 11. För igår vaknade jag upp sjuk och sorgligt nog så är jag det fortfarande. Jäkla förkyldningar!

Bara massor med gott. Precis som det ska vara!

Här kommer en liten sammanställning på några av alla underabra godheter som jag har avnjutit denna sommar. Jag hoppas på mer hembakt, mängder av bär och kanske om jag har tur och lyckas komma över någon hemmagjord saft!
Nybakt kanelbulle med ett kallt glas mjölk. Det är verkligen en klassiker som håller året om livet ut. Bäst. 
Päron är min bästa frukt av alla frukter, en dag i vintras åt jag fyra stycken på rad.
Kladdkaka är jag helt otroligt fantastiskt bra på att göra. Jag kan receptet utantill och det blir konstigt nog aldrig dåligt hur mycket jag än mixtrar och ändrar och håller på.
Vanilj yoghurt med hallon är så himla gott, speciellt på sommaren när det finns färska hallon att få tag på. Men frysta är helt okej det med faktiskt.

Guide: Hur man gör en gif i photoshop!

Idag läste jag Elsas fina blogg vilket jag gör precis varje dag faktiskt. Hon hade gjort en gif som var hemskt pixlig och då undrade jag för mig själv hur det kom sig för jag vet ju (efter att ha läst Elsas blogg lite för noga) att hon har photoshop. Men det visade sig helt enkelt att hon inte visste hur man gjorde. Så det här är till dig Elsa och alla ni andra såklart som undrar hur man gör en gif i Photoshop. Det är mycket enklare än vad det ser ut med alla gråa smått identiska bilder som kommer här, men frukta inte. Prova bara!


När du klickar upp PS går du in under fliken Window och väljer animation. Då kommer en avlånga rutan fram som ni ser längst ner på bilden.



Sedan öppnar du alla bilder som du vill ska vara med i animationen.



Sedan så markerar du alla bilder, en i taget, och kopierar dem. 



Sedan väljer du en bild där du vill börja göra gifen. Vilken spelar ingen roll, ordningen går att ändra på. När du väl valt skapar du ett eller flera nya lager och kopierar in bilden/bilderna som ska vara med i gifen.



Brevid papperskorgen nere i animantions fliken finns en knapp där man kan lägga till lager. Där klickar du i så många lager som gifen ska innehålla.

För att inte bara en och samma bild ska synas i gifen så avmarkerar du lagret/lagrena som du vill ha bort. Vilket man gör genom att klicka bort ögat. Alltså ska det bara vara ett öga på den bilden du vill ska synas.



Där det står 0 sec klickar du för att välja hur lång tid du vill att bilden ska visas. Du får välja tid på varje bild (det finns säkert ett smartare sätt att markera alla samtidigt men det har jag inte kommit på än).



När du sedan är klar och vill spara väljer du save for web & devices.



Då kommer det upp en ruta som ser ut så här. Där kan man nämligen välja själv vilken storlek man vill ha på gifen. På min blogg får det bara plats med 600px så det fick det bli. Jag hoppas verkligen inte att jag krånglade till det nu. Här får ni en översiktlig gif av hur man gör en gif. Hoppas det hjälper!



Lycka till!


Gamla saker i väntan på ett nytt hem.

I lördags skulle jag och Carl som sagt till skomakaren. Så blev det inte. Vi gick istället in på myrorna och stadsmissionen och kollade runt lite. Och faktiskt så hittade vi en fin liten sak.
Jag vill färga min utväxt så den blir som resten av mitt hår men det finns inte någon sådan färg. Färgen jag har färgat med innan är mycket mörk och så vill jag inte ha det igen. Jag vill ha det så här rödbrunt. Någon som har tips på hur jag kan få rätt färg?
Världens bästa taxhalsband som jag har haft på mig precis varje dag sedan jag köpte det. Känns bra att alltid ha en liten minitax som sällskap. Plus att den symboliserar min fina mini vän Fia!
Fina små lampskärmar på myrorna.
Jag önskar verkligen att denna var till salu, pillar på den varje gång jag är där.
Det här är burken jag pratade om tidigare, den var lyckosamt nog till försäljning så den köpte vi med oss hem!
Jag skulle kunna gå runt i timmar och fotografera inne på second hand butiker. Så mycket fint. Jag är dock alltid lite rädd när jag fotograferar i butik för jag har fått skäll så hemskt många gånger (mest på loppmarknader i Oslo).

Lördagens pastelliga klädsel.

Så här såg jag ut i lördags när jag och Carl skulle ner till stan för att lämna in en väska hos skomakaren. Det visade sig vara stängt. Men jag var väldigt glad iallafall. Det var sommarvarmt och jag hade precis haft en underbar födelsedag. När vi väl var nere på stan så hittade vi faktiskt en väldigt ball plåtburk på myrorna som ni får se senare. Nu ska jag sorgligt nog gå och sova. Livet som sommarjobbare börjar trötta ut mig.

RSS 2.0