30 sekunders höstpromenad.

Igår var jag och Carl ute och gick lite och då passade jag på att öva mig på att filma med min kamera. Det gick inte så bra. Jag trodde jag filmade fåglar som flög (hade blivit ett sjukt coolt och fint klipp) men då hade jag glömt/råkat klicka på av/på knappen och jag trodde jag höll kameran stadigt men det gjorde jag inte särskilt mycket eller ofta så det som blev kvar var bara trettio sekunder. Idag börjar min kurs i mediaproduktion, då ska vi få lära oss mer om hur man filmar och gör film! Ska bli sjukt kul och lärorikt.

Kaniner och kakmonster.

Igår hade jag tid för att göra precis vad jag själv ville! Jag har en ledig helg mellan två kurser just nu och det otroligt skönt att slippa pluggångesten för en liten stund. Igår tog jag tag i att rita lite med min ritplatta som jag knappt haft tid att använda. Jag har ritat en gång tidigare med den och då såg det ut så här. Det är väldigt roligt att rita med den men väldigt svårt också, fast jag tycker det är rätt svårt att rita överlag i och för sig, men det är samtidigt väldigt kul! Så här blev det den här gången:

Mustaschpåsen.

Jag har varit sjukt dålig på att rita och skapa saker som inte är digitala på den senaste tiden. Jag hade nästan glömt bort att det faktiskt går att rita och måla förhand tills Bianca påminde mig. Hon berättade nämligen att hon hade gjort en tygpåse med mustasch på. Jag tyckte det lät sjukt bra och fint så jag tog tag i saken igår och härmades lite.

Det är inte mycket som behövs, en vit tygpåse (finns att köpa billigt på matbutiker, typ ica Maxi), textilfärg, penna och pensel. Textilfärgen är köpt på panduro och kostar runt 50 kr. Den är väldigt dryg och verkar aldrig ta slut.
Sen är det bara att rita på lite stödlinjer på påsen. 
Efter det är målat och intorkat ska det strykas lite på väskan, men inte direkt på färgen, för att fixera färgen. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper mellan väskan och strykjärnet innan jag stryker.
Sedan är den klar att användas och redo för äventyr. Är hemskt nöjd med resultatet faktiskt!

Sambolivet i ultrarapid

Den här veckan har jag drunknat i skolarbete och knappt kunnat få någon luft till någonting. Det är tur då att jag har en så fin vän som Fia som har låtit mig bo hos henne i flera dagar för att jag ska slippa åka så mycket tåg.

Fia!
Bianca var med den första natten och hon hade en ny (fast gammal) väska, mycket fin var den tycker jag.
Bianca som bor alldeles för långt borta från mig.
Fias kök är helt sjukt litet. Här står jag mellan kylen och spisen och steker köttbullar.
Mos (potatis) är Fias favorit så det åt vi såklart. Gott var det.
Det är så fint hemma hos Fia!
Mer mat, pasta i röd pesto med vitlökskorv och mosarella!
Fia var helt oseriös och posade överdrivet men jag tycker hon blev super söt på den här bilden!
Den här måltiden var sjukt god och otroligt mättande.
Förutom att laga god mad, sett på bra tv-serier så har vi druckit chai-the och lyssnat på julmusik. Några sjukt mysiga sambodagar var det och snart bor jag i Sthlm och är sambo på heltid och har bara en halvtimme mellan mitt hem och Fias istället för två. Det blir nog strålande bra det där.

From me to you

Åh vad jag tycker att ni ska gå in och kika på den här tumblr-bloggen, From me to you heter den och där är det fullt av fantastiska foton och ännu mer fantastiska gif:ar. Titta bara:
Åh vad jag vill kunna göra gif:ar som är så här, liksom frysta med bara delar som rör sig. Så fint.
<3

Bianca på besök.

Den här helgen har gått fortare än någonsin förut. I Lördags träffade jag Bianca för första gången sedan augusti, Helena var också där med oss (hon vägrar dock alltid vara med på bild). Det var så roligt att träffa båda två, speciellt att få umgås med båda samtidigt, det kändes nästan som att vi gick på gymnasiet igen. Det var bara importvodkan, den dåliga partymusiken, de hemska kläderna och frisyrerna som fattades (jag hade nästan blont hår när jag var 17, de ni).

Bianca!
Vi åt bullar och pratade i flera timmar, så länge att klockan blev två på natten och jag nästan somnade sittandes. Nu är det nästan två månader kvar tills vi ses alla igen, men det går nog fort.

Polaroid

Igår vågade jag mig på min polaroidkamera för första gången. Jag har varit så himla nervös över att fota med den för filmen till den är helt sjukt dyr och jag vill inte att det ska bli minsta lilla fel. Igår blev min nyfikenhet för stor så jag bara högg tag i den och började fota. Nästan alla fel som kan ske hände såklart. Den första bilden jag tog blev helgrå och den andra blundade Carl på för blixten var helt sjukt stark och den tredje blev extremt suddig, den fjärde på Bianca blev helt okej men fortfarande inte bra. Nu har jag lärt mig att stänga av blixten på den men det tog 4 kort (vilket är lika med 100kr) för mig till att förstå detta.

 

 

 



Tacopizza <3

Till middag igår lagade jag det godaste man kan göra av tacorester, tacopizza! Det är sjukt gott och så krävs det ungefär noll matlagningskunskap för att klara av det= perfekt.
Det som behövs är överbliven tacoköttfärs (eller tacokyckling) salsa som jag använder i stället för vanlig tomatsås och valfria grönsaker som finns kvar från dagen innan, jag använde dock bara majs. Det behövs såklart också ost och deg. Igår köpte jag en färdig deg men annars så kan man lika gärna göra pizzan på tortillabröd om också det finns kvar. Man kan ju såklart göra det här utan att ha ätit vanlig tacos dagen innan också, men det här är ju annars en väldigt bra lösning om man vill ha användning av alla sina matrester och föredrar lite variation!
Den färdiga degen som vi köpte igår var helt sjukt bra, tunn som attan, krispig och god.
På med allt gott.
Efter tio små minuter i ugnen var den klar! Jag tror jag hade på 225 grader eller något sånt. Varmt ska det vara i alla fall (ni hör ju, jag är inte så mycket till kock).
Himla gott blev det, nästan så att jag förtjänar en michelinstjärna!

Bilder från min trasiga mobil.

Min mobil är mycket trasig och otroligt dålig så jag fotar inte med den alls lika mycket längre. Men här kommer några små bilder från senaste tiden:
Jag har bakade kanelbullar på kanelbullensdag och sedan dess har jag haft kanelbullefika så ofta jag kunnat! Hittade lite bilder på Håkan i min mobil och det var för fint för att gömmas i bildarkivet så jag istagrammade Håkan.
Min hand med en fejktatuering som vore ganska fin att ha. En dag när tåget var väldigt försenat struntade jag och Carl i att åka till våra direkt skolor när vi kom fram till Sthlm, vi tog en lång fika istället. Mycket gott och fint.
Silvertröjan <3
Jag har ätit massor med gott men fotat dåligt med mobilen. Carbonara och vitlöksbröd och jordgubbsmarrängtråta. Helt. Sjukt. Gott.
Kostymfilm är så himla fint tycker jag! En sjukt fin ryggsäck från myrorna men priset var helt sjukt, som om någon med blått blod skulle ägt den innan eller något. Galet.

Ps: Blir så sjukt peppad och glad av era kommentarer på föregående inlägg!!

Höst i Västerås. Kanske min sista någonsin.

Västerås heter staden där jag bor, där jag alltid har bott, där jag fick min första kyss och mitt hjärta krossat. Om några veckor flyttar jag ifrån dig, min första stad, min hemstad.

 

Jag har väntat länge på att flytta. Jag har kämpat mycket för att hitta ett hem i staden som har allt jag söker. Jag är ibland lite rädd för att det ska bli katastrof av alltsammans. Jag får höra att Stockholm är en dålig stad att flytta till, den är kall, hård och ensam. Jag får höra att jag och Carl kommer gå varandra på nerverna, bråka varje dag, ska ni bo på 29 kvadrat tillsammans? Skeptiska blickar byts ut och orden är alltid det samma. Ingen vill tro på oss.

 

Saken är den att jag har bestämt att det här kommer gå fantastiskt bra. Och då blir det faktiskt så hur många negativa kommentarer och blickar jag än får utstå. Varje vecka kommer jag och Carl ha halvåtta hos mig hemma hos oss och bjuda våra vänner på god mat och låtsas att det är helg fast det är onsdag. Vi kommer äta bullar till middag och dricka Cola till frukost, för att vi kan. Vi kommer strunta i att diska tills vi inte ser att det längre är ett kök där bakom alla tallrikar och vi kommer kolla på film hela kvällarna istället för att plugga. Och om vi inte gör något av det där så kommer det gå bra ändå. Det går alltid att ändra sig och vända om.

höst03höst02höst01


Redigeringsbeslutsångest

Någonting jag lider av när jag redigerar bilder är beslutsångest. Den blir bara värre ju mer jag lär mig om photoshop. Så många möjligheter, så många val. Igår när jag redigerade bilden på skorna gjorde jag tre olika som nästan ser likadana ut, fast ändå inte om man är petig, och det är jag.
Jag valde den i mitten. Jag resonerade så att den längst ner blev för blå och den högst upp för grusig så att det bara ser grusigt ut och inte analogt som jag hade i tanken. 

Orginalet ser ut så här:



Senapsgult.

Förutom all den goda maten jag blev bjuden på i Lördags så fick jag även överta två par skor av min moster! Här kommer de första paret. Senapsgula mockakilklackar!
skor03
De är så himla fina tycker jag men tråkigt nog inte alls bekväma. 
skor04

Släktingar som fyller år och bjuder på massor med mat.

I lördags kväll var jag hemma hos mina kusiner för att fira en av dem, Kalle, han hade nämligen precis fyllt 12 år! Det bjöds på helt sjukt mycket gott, titta bara:
Så himla god mat! Ungefär allt som jag tycker bäst om. Fast så fort det ingår bröd (vitlöksbröd <3) till en maträtt så är det ju nästan alltid en tiopoängare enligt mig.

Marängjordgubbstårta, Kalles favorit, dock konstaterade han att han föredrar den när det är jordgubbssäsong.

Min moster har så fina tekoppar! Jag måste fråga vart hon har fått tag i dem, eller leta efter liknande second hand.

Just precis nu...

Har jag brutalt snott denna lista av Emily.

Längtar jag efter: att åka utomlands, det spelar nästan ingen roll vart jag vill bara se mer och nya saker. Helst vill jag tågluffa igen men i Italien och Baltikumländerna den här gången. 
Är jag ledsen för: att jag behöver åka så mycket tåg, vilket är väldigt ironisk med tanke på att jag längtar efter att tågluffa. Men tågen mellan Stockholm-Västerås och tunnelbanan mellan T-centralen-kista är inte ett dugg spännande längre tyvärr.

Äter jag helst: mat. Det fungerar tråkigt nog inte så bra nu när jag pendlar, jag kan inte ta med mig mat för den hinner bli dålig för jag reser så långt och jag har inte råd att köpa mat varje dag så jag äter mest frukt och mackor. Tråkigt.

Är jag glad för: den utbildningen jag har valt! Två månader in känns det bättre än bäst även fast det är sjukt mycket nytt att läsa sig.

 

Ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning: att flytta till Stockholm tillsammans med Carl! Det ska bli sjukt kul och spännande.

Är det finaste jag vet: att sitta inomhus under en mysig filt med vänner omkring mig och en varm kopp te i handen.


Läser jag: vi har redan sagt hejdå av Daniel Åberg. Jag har inte kommit långt men de första 30 sidorna känns lovande.

Är jag galet stressad: Över att jag på fredag har tenta och på onsdag nästa vecka filmseminarium och då ska min animerade film på minst tre minuter vara klar. Jag har bara gjort 20 sekunder hittills. Dör.


Lyssnar jag helt på: Blandband såklart! Lägg gärna in mer låtar!

Drömmer jag om: Att kunna allt om after effects och postproduktion, det skulle underlätta himla mycket just nu.

 



Världens godaste smoothie

Smoothie är helt sjukt gott tycker jag. Det fick bli min lunch/brunch igår. Jag vill helst att den ska vara ganska tjock, det blir lite som sorbet då! 
En smoothiepåse med mango och banan och sen en halv kartong med ICASs frukt och bär och så nästan en halv kartong hallon är vad jag brukar använda till mina smooties.
Mycket frukt ska det vara!
Och lite vanilj yoghurt och lite äppeljuice.
Mixamixamixa tills det blir som glass.
Klart! Det fungerar dock inte så bra att dricka den med sugrör men jag tycker det blir godast så!

Stickad glittermagtröja!

Jag blev helt till mig när jag hittade den här tröjan inne på H&M. Jag har verkligen inte råd att köpa kläder just nu men jag kunde inte låta bli. Och när man står kvar i provrummet i 30 minuter och bara tittar på tröjan i spegeln och tänker på allt fint vi skulle göra tillsammans, tröjan och jag, ja då är det nog bäst att köpa den.
Åh vad jag tycker om den!

Vad jag gör just nu.


Jag sitter i skolan just nu och gör ungefär allt utom det jag bör. Jag sitter ensam högst upp i skolbyggnaden i ett stort grupprum för 8 personer, det är lugnt och tyst och alla förutsättningar för att jobba på bra och koncentrerat finns. Synd är då att jag inte är som normala människor. Jag gillar att ha ljud omkring mig hela tiden. Jag ska lyssna på den här spellistan nu, istället för att ha det helt tyst, så kanske det går bättre!

Puppy love <3

Igår kväll var jag hemma hos Ebba som precis har fyllt år hon har också precis fått en hundvalp, Molly! Molly är helt sjukt söt, lite sötare än alla andra hundvalpar, men när jag skulle hålla i henne så visste jag inte hur jag skulle göra så jag höll henne som en vanlig bebis för det är mest sådana jag håller i men det var tydligen helt rätt!
Molly är svart som natten och gömmer sig hemskt gärna när hon är trött så det är ganska svårt att fånga henne på bild.
Efter vi klappat klart på Molly fikade vi med glasstårta och annat gott och Johanna berättade den roligaste historien jag har hört på länge men den passar nog inte helt här på bloggen.

Världens kanske längsta måndag.

Det här med att pendla börjar verkligen ta på mina krafter. Jag kom hem från skolan just precis nu, klockan 21.00, och om prick tolv timmar sitter jag på tåget mot Stockholm igen. På grund av det som känns som ett evigt tågresande lider jag av brist på bilder och andra roligheter. Vi kollar på andra människors fantastiska fotografier istället tycker jag och drömmer oss bort lite.

hagaparken
Another year later, still the same boy. <3wind's poem II - one in comments
Klicka på bilderna för källa

Antikvariat

Igår förmiddag styrde jag och Carl fötterna mot Leanders antikvariat, vi skulle möta upp Ebba där för att bläddra bland gamla fotografier och hitta fina pärlor till böcker.

Jag stod mest och bläddrade bland bilder och gamla vykort. Jag hittade en pytteliten röd årskalender från 1881(!!!)
Carl tittade som vanligt på och i böcker i ungefär hundra år. Varje gång jag tappar bort Carl när vi är någonstans vet jag att han finns i någon bokaffär eller vid tidningsavdelningen (om vi nu skulle befinna oss i en livsmedelsbutik) där står han alltid ensam och drömmer sig bort i bokens värld.
Det är otroligt stort på Leanders och det är böcker precis överallt.
Förutom i hörnet långst in längst ner i butiken. Där finns guldet. Men tyvärr hittade jag ingen världskarta den här gången heller.
Ebba!
Jag har ingen som helst aning om vad den här boken innehåller men jag ville nästan köpa den iaf bara pga titeln! Det var min antikvariatlördag!

PS. Glöm inte bort att lägga in fina låtar här: Blandband!

Bloggspellistan.

För att det här ska fungera och bli sådär fantastiskt bra som jag tror att det kan bli krävs det att ni hjälper mig. Jag har nämligen kommit på den strålande idén att vi ska skapa världens bästa spellista tillsammans. Jag har börjat fylla på med några bra blandade låtar, allt ni behöver göra nu är att klicka på den här länken och börja lägga in låtar ni med.

Eller så kan ni klicka här: Blandband
I was happy in the haze of a drunken hour
Week #40: Music
Vi kommer alltså skapa världens bästa Blandband tillsammans!

Nu är det höst på riktigt.

Idag var det första dagen som det har varit riktig höstkyla. Mina fingrar blev kalla och jag började fundera på vantar, fingervantar, då är det höst tycker jag. Jag hade också på mig min nuärdetkalltkofta och min allra bästa halsduk som har luva, bollar och är sjukt mjuk och varm för första gången. Höst.


Så som jag ser ut just precis nu.

Jag vet inte vad som händer med mina bilder ibland, ser ni de två första bilderna, visst är dem helt pixliga och hemska!? Jag vet inte varför det blir så ibland, jag har sparat dem i högsta kvalitet precis som med den sista bilden så det borde bli bra. Ett mysterium. Men annars, om ni står ut att kolla trotts allt det pixliga, så har jag sett ut så här idag!


Istället för att anteckna.

Mina skolbäcker är lika fulla med kladdskisser som med det dem är ämnade för, antecknigar alltså. En del har jag ritat på tåget också, ganska så svårt att rita i ett skakigt tåg men det är roligare än att bara stirra rakt fram i en timme. Lite så här ser det ut:

Ur min telefon

Det är så tråkigt, men instagram appen är lite krasslig, sen den var med om en extreme makeover har rehabiliteringsperioden gått väldigt dåligt. En hel del infektioner och annat skit har den dragits med. Mina bilder blir svarta när jag uppdaterar och när jag ska använda mig av tilt shift så blir det bara blur på halva bilden. Instagram är helt klart nere i en svacka och är inte alls särskilt kul att använda just nu.

Trotts allt detta tråkiga kommer här några bilder som jag tagit med min telefon på senaste tiden:
Sjukt fin brosch från myrorna (tror det var ett sjukt överpris på den dock).
Fina skor som jag köpte i svart istället för brunt. Hade sjukt svårt att bestämma mig.
Kläder med djurmönster på är lite utav det finaste jag vet.
Sjukt fin jacka från topshop, tyvärr var den för tunn för Sveriges vargavintrar.
Carl älskar skjortor och jackor som har annan färg på kragen. Mycket fint faktiskt.
Och det är Carl på bilden såklart.
Denna lackväska köpte jag på rödakorset när jag var 17 år för 15 kronor, så himla bra köp!

Hattfnatt inne på myrorna. Dock blir jag bara arg när jag är där nuförtiden. De prissätter helt galet och alla fina saker som de får in klistrar dem lappar på och skriver att det är inredning.


Bloggbilder

Bloggkommentatorerna gör ju ett strålande jobb och kommenterar och övervakar hur många bloggar som helst. De skriver om vad bloggarna skriver, men det är allt. Jag tycker väldigt mycket om fina texter men jag läser bloggar lika mycket för att titta på de fina bilderna de lägger upp. Därför kommer nu massor med bloggbilder, vi kan kalla det bloggfavoriter ungefär som med flickr favs. fast bättre. 

http://linhchitranle.blogspot.com/


http://wishwishwish.net/

http://prick.blogg.se/


http://elsa.elle.se/


http://enbild.webblogg.se/

Lördag mitt i veckan.

Igår var jag ledig från skolan så jag kunde plugga hemifrån Västerås.  Mycket skönt att slippa trängas på ett tåg och tampas med SJs eviga förseningar.

Jag började dagen med en långfrukost, mackor som inte kom med på bild och vaniljyoghurt med bär. Frukost är dagens bästa måltid tycker jag, synd att den kommer först bara så man får vänta så länge tills det blir morgon igen.

Efter frukosten gick jag äntligen till banken och hämtade ut min sista lön, fråga mig inte varför jag inte har den insatt på kortet. Långhistoria kort, jag är lat.

Min väska syndes knappt bland alla fina löv.

Efter mitt bankärende gick jag till H&M och provade klänningar jag inte har råd att köpa.

Den här vill jag ha.
Istället för att köpa kläder gick jag till hemköp och köpte jäst, 3kr, mer min prisklass. Sedan drog jag igång med världens bullbak.
Det vart himla gott och det var väldigt skönt att kunna bestämma över sin tid själv och hinna baka bullar en vanlig tisdag. Minst en dag i veckan borde vara jobba hemifråndag. Vilken lyx det vore.

Senil? Jag? Kanske lite.

I måndags städade jag mitt minimala rum i tre timmar. Ja, då förstår ni lite hur stökigt det var. Med anledning av det tog jag lite bilder igår och tänkte att det blir nog bra till bloggen. I samma stund som jag laddade upp bilderna här insåg jag att jag faktiskt har gjort det här förut. Och jag tog dessutom kort på exakt samma saker. Senilvarning.

Tre bilder som jag tog igår:

Tre bilder som jag tog någon gång i våras:

Svartvitt på tre olika sätt.

Det här med svartvitt är himla fint tycker jag. Och det går att göra på hundra miljarder med olika sätt i photoshop. Här kommer tre varianter.

1.
På den första bilden i gifen har jag använt mig av black and withe adjustment layer. Där tryckte jag svartvitt sedan auto.
2. Den andra bilden, vilket är den som är dimmigast och mest kontrastlös, där har jag i adjustment layers vart Hue/Saturnation och helt enkelt dragit ner all saturnation.
3. Denna bild har jag använt mig av lagret Gradient map. Innan du trycker på det krävst det att du ändrar fägerna nere i hörnet till svart och vitt annars blir det en gradvis ändring av de färgerna som du valt sedan innan. 

De två sista bilderna är gjorda svatvita med gradient map.

Söndag


Skultuna messingsbruk

Igår åkte jag, min syster och min mamma ut till Skultuna messingsbruk. Vi hade hört att det skulle vara värsta galna rean där ute på massor av fint. Det var det inte. Men lite rea på några fina saker var det. Och extremt mycket fina saker finns det till väldigt mycket billigare priser än vanligt.
De här kaffemuggarna med fat köpte jag! De gröna!
Ett av mina mål, jag ska lära mig att tycka om 5 saker innan jag blir 22, är att börja dricka kaffe. Då känns ju kaffekoppar som en bra start.
En muminkopp får bli min belöning sen när jag har lärt mig att tycka om kaffe. Det doftar ju så gott så det borde ju inte vara så svårt kan man ju tycka.
Det har öppnat ett nytt väldigt stort köpcenter här i Västerås, dit åkte vi efter vi besökt skultuna. Men innan vi började kolla i butiker tog vi en fikapaus.
Bagel med cream chees, skinka och tomat, så himla gott!
Jag provade miljoner par skor, de här var inte alls fina på, de såg ut som jag hade minst storlek 45 när jag hade dem på mig. Jag har storlek 38-39.



Någonstans i Stockholm

Min fina vän Fia bor i Sthlm och hon är så himla snäll och låter mig sova över där ibland i veckorna så att jag slipper åka så omänskligt mycket tåg. Fia älskar, som ni snart kommer att märka, prickar. Allt är prickigt och fint hemma hos henne. Så här ser det ut:


RSS 2.0