Flickr

Through the Wilderness
Summer, please return
Klicka på bilderna för källa.

En onsdagstanke

Jag har länge funderat över varför det är så okej att hacka på människor när det kommer till vissa saker. Varför det är okej att säga till mig att jag stavar dåligt. Jag menar, jag vet om det mycket väl. Men det är inte okej för mig att säga till någon annan att den har klätt sig i helt fel färger, målar asfult och dessutom tar värdelösa foton. Det kan jag inte säga, för det är inte okej. Men det är ju lika sant som att jag stavar dåligt. 

Det är till exempel alltid okej att ifrågasätta den smala tjejes matvanor, säga åt henne att hon ska äta mer, kommentera varje gång hon inte äter upp. Eller att säga rakt ut till henne att du, nu ser du väl lite väl smal ut va? Har du anorexia eller? Jag undrar verkligen varför en del tror att det är mer okej att säga åt den som är smal att äta mer än att säga till den som är tjock/mullig att inte ta den där extra tårtbiten. 

Att kommentera att någon flicka har stora bröst är även det något som är allmänt accepterat, för det är något som "alla" vill ha. Och då måste man ju få prata om brösten och uppmärksamma personen med stora bröst om det, som om hon redan inte visste om hur hon ser ut. Men inte skulle det vara okej att gå fram till en småbystad tjej och kommentera just det, hennes icke existerande bröst.

Jag stavar dålig och försöker bli bättre, jag är smal och äter tills jag blir mätt. Kan det inte bara få vara så?

Fina bilder en fin tisdag

Klicka på bilderna för att komma till dess källor.

Booooooom

Nu har det gått två veckor sedan jag upptäckte att min kära systemkamera var trasig. Två veckor har den vart borta ifrån mig och mer kommer det bli. Minst två till skulle jag gissa på om min vanliga otur kickar in. Det är därför väldigt tomt här på mina bilder så jag tycker ni ska kolla in den här sidan http://booooooom.com/. Det finns så sjukt mycket inspirerande och fint där. 

Som det här till exempel det handlar, som ni säkert ser, om att ta ett foto från sitt förflutna och sedan besöka platsen flera år senare för att ta ett nytt foto med det gamla fotot i!
              bildkälla

En vecka via min telefon

Jag var och handlade lite och köpte en ny fin senapsgul kofta och även textilmålarfärg som ligger där bakom i panduropåsen som skymtas i bild. Jag köpte även nagellack som ser hemskt ut på mina naglar just nu. Himla jobbigt att ta bort.
Annars har jag mest ätit tacos som är lite av det bästa jag vet och cyklat väldigt mycket fram och tillbaka från mitt jobb.
Jag är ganska mycket på stan eftersom jag lägligt nog bor hemskt nära. Gick som alltid in på myrorna och hittade en lite konstig väska, blandning mellan leksaksväska och jag vet inte vad. Och så drack jag trocadero, bästa läsken någonsin.
Sedan använde jag textilfärgen jag köpte till att måla på en tygväska! Annars låg jag i min säg och tittade på min fina jordglob.
Och igår var det midsommar och det firade jag ute på landet vid världens längsta långbord med fina flickor i blomkransar!

För ett år sedan

När det var midsommar förra året var jag och Carl iväg på en liten tågluff genom europa. Jag tror vi var i Berlin lagom till midsommar men nu tänkte jag att vi tittar på lite bilder hur det såg ut när vi var i Nice några dagar tidigare.
Både jag och Carl var katastrofdåliga på att fotografera för ett år sedan, vilket jag inser nu när jag kollar igenom de så kallade bilderna. De består mest av foton på halva människor/byggnader och annat skit helt i ofokus. Men det finns några bra bilder i den annars sorgliga samlingen av foton.
Vi var i ganska så många städer till men det tittar vi på lite senare för nu är det tid för midsommarfirande. Glad midsommar!

Porslin runt halsen och på handen.

Det här är lite av de bästa jag sett på ett tag, så himla fint och smart!
Dessa bilder är från http://www.gesinehackenberg.com/
De här finns att köpa på http://www.sagensweden.com/en/
Vill ha varenda en faktiskt, synd att jag är en fattig student utan en egen bostad. Livet är inte så snällt ibland.

That 70s show

Idag har jag kollat på den här serien för jag har fått låna en hel seriebox av snälla Fia! That 70s show var faktiskt en av mina bästa serier under min högstadietid, det visades alltid på tv runt 4-5 när jag kom hem från skolan. Fez är helt klart den bästa karaktären. Det är tråkigt nog inte lika fantastiskt som jag minns det, men bra det är det såklart!

Grekland via en engångskamera från claes olsson för 69,50 kr



Högt upp bland molnen.



De två första bilderna är från flickr och de är bara att klicka på dem så hittar man vart dem kommer ifrån. Den sista bilden är på mitt senaste tillskott till min tygpåsesamling!

Textilfärg+tygpåse=

När min älskade lilla systemkarera är på reparation så försöker jag underhålla min kreativitet på annat vis. Mitt tidigare löfte till mig själv var att ha med mig systemkameran överallt helatiden för att bli bra bättre bäst på det där med fotografering. Nu när det kom av sig lite får jag helt enkelt bli bättre på något annat, det blev att måla/rita. Första försöket ser ut så här! Det kan ju förhoppningsvis bara bli bättre!

En fin blogg som jag tycker om.

Den här bloggen tycker jag ni ska ta och kika in på. Hon tar himla fina bilder och är väldigt fin själv tycker jag.

Paniken som uppstår när man inser att ens systemkamera är trasig.

Jag tittar aldrig på min kamra från takorthållet jag är liksom alltid bakom den och jag tar aldrig någonsin kort med blixt, så hur länge den har sett ut som den gör nu vet jag inte. Vad som har hänt eller hur det har hänt vet jag inte heller, sorgligt är det iaf. Blixten vill inte öppna och jag är numera ägare av en niko inte nikon det lilla n:et har trillat av.

En bra sak med mig är att jag är högst medveten om min otur gällande tekniska prylar därför försäkrar jag allt så mycket som det går. Himla bra grej när världen liksom har något emot en.

Mulberry alexa, släng dig i väggen!

Jag hittade den perfekta väskan i Grekland titta bara:
Det är så mycket som är bra med den att jag knappt vet vad jag ska börja. Kanke är det bästa att den är handgjord av en söt liten grekgubbe som har sytt lite krokigt här och där eller så är det att den bara kostade ynka 850 kronor eller kanske är det bästa att min dator precis får plats i den så att jag kommer kunna ha den när jag promenerar till skolan vareviga dag.

Veckans instagram!

Lita så här här ser bilderna ut som jag delar med mig av på instagram. I väntan på ett flyg, min lilla tavelvägg, ett litet paket till bästa Helena och ett par gamla skor som jag nyss återupptäckt! Jag gillar verkligen instagram. Har ni det? Och isånt fall, vad heter ni där? 

Jag heter unvelo precis som här, följ mig vettja!

En plånbok i finaste guld och lack.

Jag har fått lite tillskott till min prylsamling som består mest av fint strunt. Jag skulle kunna hålla i ett stort loppis helt solo med miljarder av prylar som inhandlats andrahand. Dessa två finsaker köpte jag på myrorna innan jag begav mig av mot Grekland.


Den kostade endast 15 kr, bästa på länge.
Solbrillorna var oanvända? Även de var helt galet billiga, 20 kr! Det kändes som back in the days innan myrorna flyttade in till stan och började ta överpris. Fint var det.

Grekland via min systemkamera.

Nu tycker jag vi kollar lite hur det såg ut förra veckan när jag och Carl var i Grekland. Jag tog inte så mycket bilder med min systemkamera faktiskt. Jag ville inte ha med den till stranden och det var där vi var mest helatiden.
Vårt hotell låg en bit upp bland bergen. Det var mysig att vara där uppe då utsikten var helt underbar. Men det var så otroligt ansträngande att gå upp för alla backar och den smala milslånga igenvuxna trappan upp till hotellet.
Massor med palmer på vägen ner mot havet.
Mina bästa sommarskor som efter slutet av veckan började ge upp och trasade sönder lite vid ena stortån. Någon som vet vart jag kan köpa liknande skor? Dessa är köpta secondhand.
Carl, som nog är den sötaste pojken jag någonsin sett!
Vi åkte in till Chania en dag, det var himla fin och jag gjorde nog mitt livs väskköp där men mer om den och annat fin jag köpte kommer sen!
Vi gick upp till en utsiktsplats och jag vet att den här bilden redan är publicerad här men jag älskar den så jag visar den igen!
Mitt hår har fått en himla konstig färg, kanske inte syns här men det är lite som en färgkarta just nu. Ljusbrunt/guld längst i hårbotten för att sedan mörkna i "djup kastanje" som min hårfärg från ica maxi så fint heter. 

Det här var allt från min lilla systemkamra faktiskt. Men oroa er inte jag hade med mig tre andra kameror som jag tog bilder med också men de var analoga så det blir att vänta lite, spännande!

Jag har blivit med bloglovin.

Jag har skapat en liten knapp som finns under min presentation nämligen denna:
bloglovin
Tryck på den och börja följa mig på bloglovin vettja!
Följ min blogg med Bloglovin

Hemma från fina Grekland.

En bild från grekland för att stilla er nyfikenhet och min längtan och saknad, saknad efter Lady MacBeth (min MacBook) och andra nymodigheter som photoshop.
Bilden är tagen i Chania, vi hängde där en kväll och jag köpte kanske världens finaste väska. Släng dig i väggen mulberry alexa!

Mer bilder kommer såklart senare jag måste bara krama om min familj lite och träffa alla fina vänner först!

Mitt rum.

Nu när jag är långt borta i Grekland tänkte jag passa på att visa små delar av hur mitt lilla rum ser ut.
Ramar som jag har köpt på loppis med bilder på gamla släktingar och nya vänner. 
Världens finaste jordglob som Carl hittade på myrorna. 125 kronor lycka.
Min fina spegel som faktiskt är från ÖB av alla ställen. Ljusslingan är från indiska och har massor av fina pärlor på sig.

Grekland! <3

Natten till fredag åker jag och Carl till Grekland i en vecka. En vecka av att göra precis just ingenting och allt jag vill. Det ska bli så himla skönt att få gå med bara ben och känna sand mellan tårna!
Att packa är lite utav det tråkigaste som finns tycker jag. Hittils ser det ut så så här.
Min hatt är från lindex barnavdelning, jag har kanske världshistoriens minsta huvud? De svarta glasögonen är från H&M och de rosa från TopShop. Nu måste jag fortsätta packa!

Om du är hungrig, titta bort!

Precis när jag hade fixat klart alla bilder från i lördags i photoshop vad händer då? Jo photoshop kraschar och det kommer upp en ruta på min annars fina datorskärm som säger "photoshop stängdes av oväntat" NEHE MENAR DU DET!? tänkskriker jag. Och så var alla bilder borta. Men nu har jag gjort om allt så här kommer det ett bild(dugg)regn!
Helena som sitter och klurar ut vad hon ska äta. Hon fyller föresten år imorgon, grattis!
Det här var en av hennes tallrikar, vi gick ihop alla som satt tillsammans och beställde massor med olika saker.
Längst bort i min hörna bestämde vi oss för att ta något som man inte fick veta i förväg utan det utformades efter kockens humör för kvällen. Han hade enligt mig strålande humör för det vart så himla gott!
Majs <3
Efter maten gick vi till bmb. Här är Bodil lite innan vi gick!
Sjukt svårt att ta kort utan blixt på ett mer eller mindre kolsvart dansgolv.
Bodil blev till två, som sagt, himla svårt det där med fotografering i kolmörker.
Efter all dans och en underbar natt så åt vi varmkorv och gick hem i det svala duggregnet!

RSS 2.0