Tantmarit -om jag får be.

Så heter en blogg som jag mer än gärna besöker några gånger i veckan! Den innehåller allt som jag tycker om hos en blogg, vintage, bilder på mat, bilder på hennes väldigt fina hem och andra småsaker som är fina och inspirerande. Läs den ni med. http://tantmarit.blogg.se/


Alla bilder är såklart från http://tantmarit.blogg.se/

Om att stoppa sig själv.

Det jag tror andra säger om mig stämmer nästan aldrig i verkligheten. Bara i min egen verklighet, där är allt hundra procent sant och lika verkligt som vad som helst annat. Det jag tror att jag kan göra stämmer aldrig med vad jag verkligen kan göra. Jag förvånar nämligen alltid mig själv. Jag kan så mycket mer än vad jag tror och så mycket som jag trott vart omöjligt satt bara i min lilla dumma hjärna. De där spärrarna, de höga hindren och labyrinterna i mitt huvud var det visst jag som hade byggt upp själv. Och då måste jag ju veta vägen ut bara jag tänker till lite extra. Så är det faktiskt har det visat sig, jag hittar ut. Jag kan hoppa över hindren, krypa under och gå runt. Jag vet vägen. Äntligen.

 

Det var inte så svårt när jag väl försökte. Det är oändligt många småsaker jag har hindrat mig själv från att göra. Världens längsta hinderbana har varit min vardag. Varje gång jag har kladd ritat har jag bara ritat halva ansikten. Jag har alltid tänkt så att för andra ögat kan ju aldrig bli exakt lika som det första ögat jag ritade och då är det ju ingen idé att fortsätta rita. Tills jag en dag tänkte att nej nu måste jag börja rita klart det jag börjar med, ju mer jag över ju bättre blir jag. Då släppte spärren lite och dörren stod på glänt men den var fortfarande inte helt öppen för jag var fortfarande så otroligt missnöjd med allt jag ritade. Nyligen insåg jag, efter att ha inspekterat miljontals främlingars ansikten, att det finns ju knappt några ögon som är identiska ens i verkligheten. Verkligheten är lika sned och krokig som mina teckningar. Äntligen kan jag rita ett helt ansikte. Min bild är helt igen och jag har rensat bort ett av alla hinder i min hjärna. Jag är ett steg närmare bossen. Jag återkommer när jag avancerat ytterligare en level.


Skorskorskor

Förra veckan hittade jag ett par strålande höstskor! Jag har nästan aldrig skor med minsta lilla klack för jag känner mig så lång och obekväm. Men dessa är helt perfekta och jag känner mig bra fin om fötterna när jag har dem på mig, precis som det ska va! De är köpta på DinSko.

Världens kanske bloggigaste blogginlägg.

Okej, håll i hatten, den är här; mirakelmascaran som jag skulle vilja kalla den. Jag har faktiskt aldrig stött på något så bra. Okej, jag har inte provat allt, verkligen inte, men jag har provat många maskaror. Och ingen har varit så bra som denna!  Den smular inte det minsta och fransarna känns liksom mjuka och riktiga fast det är klet på, kanske därför det heter just lasch architect 4D.

Så här ser den ut, och den kostar som en vanlig maskara, vilket för mig betyder ca 150 kr.

Så här ser jag ut innan jag sminkat mig klockan 07.00 en vanlig tisdag.

Ursäkta min smått galna min som förstärks av att endast ett öga är sminkat men det var ju också det jag ville poängtera, vilken stor skillnad det är.

Sminkad och klar! Så om ni letar etfer en bra mascara ska ni verkligen köpa denna, lorial lasch architect 4D heter den.


Ny fin vinterkjol

Idag hade jag på mig min nya fina gröna kjol från åhlens. Den är tjock och varm och perfekt för vintern som kommer. Jag hoppas den slutar snurra på sig så som den gjorde idag för vips när jag tittade ner så hade hela kjolen hamnat bakochfram. Inte så bra. Kanske hjälper det med mega tjocka strumpbyxor under, jag får hoppas på det! 


Prinsessor, rymdkatter och en stjärnhimel

I fredags var jag på rymdfest! Jag var första pandan i rymden, såklart. Min kostym blev det dessvärre ingen vidare bra bild på. Det blir lätt så när man själv står bakom kameran hela tiden.

Nellie fyllde år och var en space kitten!

Victor gick verkligen all in, han hade nämligen klippt och spray färgat håret kvällen till ära!

Han hade till och med med sig sitt husdjur, gudfisken Baltazar, eller var det så han hette? Fint var det i alla fall!

Princess Leia!

Darth vader var ockå där såklart.

Vi körde beer-pong men jag var verkligen helt superdålig utan Marie. Inte bra.

En väldigt suddig bild på mig, här ser man min pandamask i alla fall! Jag hade en slilver kjol gjord av folie på mig också.

Fia var stjärnhimel! Det var en väldigt fin kväll, jag önskar det kunde hållas lite fler maskeradfester i mitt liv. Så kul!


Höstlördag

I lördags hade vi strömavbrott hemma. Det var väldigt mysigt med massor av värmeljus men det var mest problem eftersom maten vi lagade var halvklar när strömmen gick och så kunde jag inte titta in här och blogga. Men, igår under dagen var det äntligen en fin höstdag, första dagen i september som det inte regnade tror jag minsann. Jag och Carl tog en tur ner på stan och gick runt lite i höstsolen.


Annars, vad har hänt med bloglovin? Eller är det bara jag som inte kan komma in där längre?

 


Hej alla annikaläsare!

Åh jag blev så glad när jag såg att fina Annika Bäckström hade länkat hit! Visserligen är jag verkligen inte nöjd med bilden jag ritade av henne längre. Jag får allt ta och öva, öva och öva lite mer tills det blir bra!


Jag har inte haft med mig kameran mycket alls nu när jag reser till Stockholm så mycket fram och tillbaka. Det blir inte så mycket roliga bilder från ett tågs insida. Men ikväll ska jag på fest med rymdtema och då ska kameran såklart med! Vad jag ska klä ut mig till får ni se imorgon, men såhär har jag sett ut fram tills min kostym åkte på:


Skrivakontraktpålägenhetsklädsel

Så här såg jag ut igår när jag och Carl med skakiga händer skrev på ett kontrakt till vår allra första lilla lägenhet. Den kommer bara vara vår i 5 små månader men det kommer nog bli de bästa månaderna någonsin!
Både klänningen och skärpet är second hand.

Nervös.

Idag ska jag göra någontng väldigt läskigt. Jag är så nervös att jag knappt kommer ihåg hur man gör för att andas. Önska mig lycka till!
2:1
february0809
Klicka på bilderna för källa.

Sommar tjugohundraelva

Jag börjar sakta inse det. Sommaren är över. Istället för att gå och gömma mig under täcket i och med denna bittra upptäckt så tänker jag titta tillbaka på den finna sommaren jag har haft. Så här kommer lite bilder (helt utan ordning och logik) från min sommar:
Jag har spenderat en hel del tid i olika parker!
Tagit kvällsdopp med Carl!
Gått runt på mysiga gator i grekland med Carl och hittat utsiktplatser.
Den här bilden med fåglarna är min absoluta favorit bild! En bild jag själv tagit som jag verkligen tycker om!
Har umgåtts med många fina vänner. Åh vad jag tycker om när alla är hemma i vår lilla stad, det händer bara om sommaren nu mera.
Jag har fotat analgot med en lite skruttig engångskamera och tänkt att jag banne mig måste införskaffa mig en riktig analogkamera så fort som möjligt. Det har tyvärr fortfarande inte blivit av.
Jag har gått på alldeles för några loppisar. Nästa år vill jag åka runt på en stor loppisresa!
Jag har ätit massor med jordgubbar och bär!
Åh, sommar, snart ses vi igen!

Fia fyller tjugo

I lördags var jag bjuden hem till min vän Fia som hade födelsedagskalas! Det bjöds på bål och super god tårta, roliga lekar, trevligt sällskap och hela stället var fint dekorerat från golv till tak med mängder av serpentiner och ballonger!


Vi lekte alla klassiska kalaslekar, dansstop, hela havet stormar, limbo och så körde vi beer-pong. Det sista är kanske inte en barnkalas lek men det är helt klart min bästa lek. Ni skulle ha sett hur bra jag och Marie var, det var faktiskt helt sjukt. Vi dansade så mycket seger dans att jag faktiskt fortfarande har träningsvärk i mina klena armar.

Här är Marie och halva Alex. Marie är ju som sagt den andra halvan i dream team (vårat fantasktiska beer-ponglagnamn), våga utmana oss i beer-pong, våga!
Sofia och Fia!
Fina Fia som faktisk bor i sthlm och snart kommer jag också bo i samma stad henne igen!! Kommer bli så bra!

Röttröttrött

Kanske så syns det inte så stor skillnad men det känns väldigt bra. Jag tog den rödaste färgtoningen som fanns på åhlens färgahåretsjälv-avdelning och slängde in i håret. Jag var ett nervöst vrak under hela färgningstiden och tänkte nej, nu blir det lila, för det var vad färgen jag kletade i var. Det blev inte så jätterött, men det blev fint. Lite mörkare, lite glansigare, lite bättre helt enkelt!

Före:

Efter:
Jag lockade håret för att det skulle bli lite extra dramatiskt såklart.

Fina bloggar

Det här med bloggar är ju bland det finaste jag vet, det är bra på så många olika sätt. För mig är det bra för att öva på att skriva, öva på att fota och så får jag mängder med gratis inspiration från bloggar jag läser. Bloggar är som fina magasin med vackra texter och sprakande bilder men det fantastiska med dem är ju att man får allt det där fina helt gratis. Ett strålande magasin för noll kronor, känn på den pressbyrån. Nu när min blogg har växt till sig lite och det faktiskt tittar in ett (litet) antal människor här varje dag så för det här med att blogga med sig ännu mer fördelar. Nu behöver jag knappt ens leta efter bra och fina bloggar för dem finns bland alla fina kommentarer. Fantastiskt bra! Så med anledning av det kommer här några väldigt fina bloggar jag hittat bland mina kommentarer (jag kollar in alla bloggar som kommenterar här) eller bland kommentarer någon annanstans för finns det en länk så klickar jag, så gör det nu ni med!

LisaMarieOh My Deer


Ellenkaramellen
Om att inte våga känna

Det har hänt. Igår kom samtalet jag väntat på i vad som känts som en evighet.  I månader har jag väntat, kollat min telefon, kollat min mail, väntat på svar, mailat, bestämt träff.  Nu är tiden inne. Äntligen. Fast fortfarande så vågar jag inte tro, hoppas och känna glädje. Samtalet som jag fick igår handlade om en lägenhet. Min och Carls framtida lägenhet. Där vi ska sova bredvid varandra varje natt, laga fantastiskt god mat och bråka om vem som ska diska. Jag har så svårt att tro att det är sant, att vår dröm snart är vår verklighet. Går drömmar ens i uppfyllelse?

Jag vill släppa taget om min känslokalla nonchalans, jag har inte ens känt lite, inte ens en gnutta, glädje för jag vågar inte. Istället är jag tom och rädd i väntan på dagen. Dagen då jag får nyckeln till hemmet som jag kan kalla mitt. Jag vill vara glad och tänka på alla fantastiska möjligheter som den här flytten för med sig. En ny stad, ett nytt hem tillsammans med min bästa person i hela världen. Men det går inte, jag är trött och rädd för att bli lurad. Han vi hyr lägenheten kommer ta depositionen och dra till kina. Lura mig och Carl på allt vi har. Ringa dagen innan vi flyttar och säga att han har ångrat sig. Det är några av alla hundra tankar som snurrar i mitt huvud. Det känns som om jag kommer bli lurad för att det här är för bra för att vara sant. Jag blir rädd när så många bra saker händer mig. Jag har svårt att ta det till mig. Min lyckokvot är så full att det rinner över. Jag bävar för katastrofen som väntar runt hörnet. Allt kan inte glimma i guld för alltid, någon gång måste solen gå ner.


Jag ska göra mitt bästa för att våga känna glädje för att någon gång kommer vi faktiskt få en lägenhet även om det kanske går åt skogen nu. Så idag ska jag glädjas och köpa badhanddukar och andra mer roliga prylar som behövs när ett eget hem väntar runt hörnet!

 
Bilder från min telefonlur

Så här har det sett ut i min mobil de senaste dagarna. Alla bilder är som vanligt från den fantastiska appen instagram!
Fin lampa inne i ett av provrummen på stadsmissionen. Och så jag i min nya frisyr! 
En av böckerna som jag piffat lite och två paket till Carl bara för att han är så fin och för att vi firade ett och ett halvt år tillsammans!
En mycket fin jacka från H&M som jag funderar på att köpa och min fna väska som tyvärr gick sönder igår.
Min syster kom hem med mer än en polaroidkamera, hon hade macaroons med sig också! En annan strålande jacka från myrorna. Jag är på jackjakt som ni kanske märker!
Fina skor som är försmå som jag försökte sälja på loppis, gick inge vidare. Och så världens segaste geting som vägrade flytta på sig under hela tågresan mellan Västerås-Stockholm.
Min strålande torsdagsfrukost och mitt torsdagsfika, mumsmums!

Anteckningsböcker

En bra sak med att börja skolan är att behovet av anteckningsböcker ökar och om man som jag älskar att köpa pennor, böcker och allt som hör en skolstart till är detta en väldigt festlig händelse. Jag slog därför till på hela fem anteckningsböcker!

Väldigt fina och enkla. Lite för enkla.

Men jag såg stor potential till att få dessa små block att bli framtida mästerverk så jag tog fram böcker med fina bilder i, sax och lite lim och sedan högg jag in.

Jag orkade dock bara göra iordning en anteckningsbok, men jag är nöjd med resultatet!

Bättre sent än aldrig.

Jag ligger verkligen efter med att visa upp de foton som jag har tagit den senaste tiden. I fredags bakade jag en strålande chokladkaka som jag vill visa och så pimpade jag mina nya skrivböcker och så har jag ritat tre teckningar och allt bara ligger här i datorn och väntar på att få bli redigerat. Den här veckan i skolan håller vi på med ljud och jag förstår ungefär ingenting. Känns mindre bra. Så det måste jag ta tag i innan nårgra fler bilder dyker upp här. Men så här såg jag ut i fredags i alla fall när jag stod och bakade min goda kaka.
Ja, jag vet, mitt hår måste verkligen färgas. Den här looken med ljusbrunt i hårbotten och brunrött i topparna är inte så nice. Kanske köper jag mig en färgburk idag!

Polaroid

Idag kom min syster hem från London, där hade hon köpt världens bästa grej till oss två, en sak som vi både önskat oss väldigt länge. En polaroidkamera!! Jag blev så glad att jag nästan började gråta, det här är nämligen så fantastiskt att jag inte hittar ord för det. Jag är helt sjukt peppad på att få börja använda den! Det lilla tråkiga är att filmen till den är hemskt dyr. Men jag tänker inte se det som tråkigt, istället som en utmaning till att få varje bild att bli så fantastisk som det bara går. Kvalitet före kvantitet brukar man ju säga.
Precis så här ser vår fantastiska kamera ut.

Lite så här tänker jag mig att det kommer bli (efter lite övning såklart):
Klicka på bilderna för källa

Mad men

Jag är helt slut efter en heldag på loppis. Idag hade jag och Carl ett eget bord för första gången någonsin! Det gick bra men det var ibland ganska långtråkigt. Efter att ha lekt sten, sax, påse och tjugofrågor sådär 50 gånger om gav vi upp, en erfarenhet och några få kronor rikare. Nu ska jag titta på mad men som är min nya serieförälskelse och njuta av de sista timmarna som är kvar av helgen.
Mad Men by Frank Ockenfels 3Mad Men by Frank Ockenfels 3Mad Men by Frank Ockenfels 3
Mad Men by Frank Ockenfels 3
Klicka på bilderna för källa

Skoluppgifter.

Den här veckan i skolan har vi pysslat med bildbehandling. Vi har lärt oss lite mer om photoshop och vi har bland annat jobbat med vektorlager. Det var något som jag aldrig hade gjort förut och det är ganska så svårt för en nybörjare som jag. Men väldigt roligt faktiskt! Här har ni resultatet av mina två första försök till vektorbilder.


Nu ska jag öva lite mer så att jag blir bättre än bäst på detta!

Mina drömmars flaska.

Det känns som om jag är med i en kostymfilm när jag håller den här fina lilla glasprylen i min hand. Jag tycker verkligen om kostymfilmer, kläderna, miljöerna, språket, allt! Så när jag hittade denna lilla flaska blev jag mycket glad och betalade lite onödigt mycket för den. Men när jag hittar något som jag velat ha så lång tid då kan jag inte bara låta det stå kvar.


Har ni någon liten sak som ni alltid velat ha och som ni liksom undermedvetet alltid går och letar efter?


Tjock eyeliner och rund krage.

I morse när jag skulle måla på eyeliner så slant jag till med handen och råkade måla ett jättetjockt streck. Så det fick helt enkelt bli en väldigt tung onsdagseyelinerlook. Lite ojämnt blev det nog också, men vad gör det om hundra år.
Jag har fortfarande sjuk beslutångest över mitt hår. Färga eller inte? Jag gick nästan och spontan köpte röd hårfärg idag men jag fegade ur i sista sekund.

Dagensklädsel

Idag var jag ganska så ensam om att inte ha höstjacka på mig, varenda kotte på tunnelbanan hade på sig kläder som om det vore december. Våga vägra vintern, tänkte jag i alla fall. Det här hade jag på mig idag (minus skorna som jag faktiskt aldrig använt då de är förstora och för höga).
Koftan är från monki, klänningen från HM och strumbyxorna är ett par alldeles nya från lindex och skärpet det är från läkarmissionen.

Klippt och skuret.

Det har vart helt förfärligt dåligt med uppdatering här. Det är himla svårt att orka blogga, vara i skolan och hitta på inspirerande saker att skriva om här när jag är lite småsjuk. Det är verkligen ingen framgångshistoria. Min nya fina kamera har därför använts sorgligt lite. Men i söndags så släpade jag med mig den när jag begav mig mot Nellie för att klippa mig.

Jag hade höstskor för första gången i år. Jag försöker dock låta bli så länge det bara går och jag ska nog vänta till slutet på oktober minst innan jag använder dem igen.

Så här såg jag ut innan Nellie utövade sin frisörmagi.

Efter! Lite kortare och mycket bättre! Jag är väldigt sugen på att färga håret men jag kan inte bestämma mig för vilken färg, vad tycker ni?


Rök.

Jag har just nu stora svårigheter med att andas. Jag tror inte jag kommer kunna gå på bio idag som planerat. Det skulle vara mycket elakt mot alla andra bio-gäster. De kommer nämligen inte höra ett skvatt för mina andetag är så extremt tunga och min hosta är obscen. Jag låter som en gammal rökare som har lungcancer kombinerat med kol. Det är hemskt. Kol och cancer är hemskt. Rökare som har orsakat cancer åt sig själva är hemska. Tänk alla människor i deras närhet som vill och önskar att ha dem i livet. Men de vill bara ha de där cigaretterna, en cigg framför allt. Det går inte att säga ”jag ska bara röka när jag är ung”, ”jag slutar när jag är 25”. Det fungerar säkert för någon. Men att röka och att säga så är bara så hemskt sorgligt. Jag blir arg varje gång jag hör någon säga så. I stundens hetta känner jag hur jag bara vill slå till personen hårt på käften och skrika rakt ut, idiot.  Men jag blir arg för att jag egentligen är ledsen, jag blir hemskt ledsen över rökning faktiskt. För ofta är det en fin vän som säger just så, och jag vet att för varje litet andetag rök min fina vän andas in så dör hon lite mer. Hon vill kanske inte tro det själv för det där andetaget rök är så befriande just i den sekunden. Men jag vet att hon dör, lite mer för vare andetag, och det gör mig så himla ledsen.


Kollage nummer två.

Jag börjar sakta men säkert få kläm på det där med photoshop. Jag kan nog ca 1% av det som är möjligt att kunna och skapa i ps. Men det är ju 1% närmare 100% och det är ju alltid något. Det här är vad jag åstadkommit idag.
1,2,3 och 4 är från asos 5. En fin kalender från Moleskine 6. 60-tals klänning från monki 7. Amy Winehouse by fred perry tröja från asos. 8. Glittriga brouges från topshop. Kaninen hittade jag på google, där stod den helt ensam och åt.

Ur telefonen

Det var ett tag sedan jag visade bilder från min mobil. Instagram är verkligen en sjukt bra app och jag skulle, om jag inte redan hade en iphone, skaffa en bara för den appen.
Här är en liten del av min fina hästkofta som jag har missat att visa här. Och massor med fina blommor som jag aldrig köpte. Mina fingrar är visserligen gröna men inte i den positiva bemärkelsen, mer giftgröna kyptonit fingrar som dödar alla små växter. 
Det är verkligen sjukt svårt att fota sig själv med en iphone 3. Man ser liksom inte sig själv så det blir till att chansa och oftast kommer bara halva jag med. Selina drack fint kaffe som jag inte ens vågade smaka på, det var väldigt starkt sa hon, och kryddigt. Jag håller mig till chokladbollar med en liten skvätt kaffe i.
Fina skor som var slut dagen efter när jag bestämt mig för att prova dem. Och så en bild på mig den sista dagen som jag hade solhatt för den här sommaren.
En fjäril som var halvdöd som jag lyckades fånga på bild. Ovanligt fint festivalarband under årets popaganda!
Sist men inte minst lite bilder på min nya höstjacka. Jag har dock inte permiäranvänt den än. Jag vill heslt vara utan jacka så länge som det bara går!

RSS 2.0