Jag fyller tjugoett och har kalaskväll.

I fredags fyllde jag 21 år och det firade jag med vänner, tårta, hundra ballonger, fin fina presenter
och massor med dans på Sigurdsgatan där det nästan bara var 20 personer så dansutrymmet var fantastiskt.

Sjukt god marängtårta med massor med blåbär och hallon!
Nellie var lite ledsen över att hon inte fick ta med sig mitt husdjur Bernad hem.
Det här är nog den enda bålen som verkligen är sjukt god tycker jag. Rabarbersaft, sodavatten, vaniljvodka, lime, färska jordgubbar och massor med is såklart. Gott!
När klockan slog 12 spred vi alla ut oss dit var och en ville gå. Jag hamnade på Sigurdsgatan och dansade massor till Autisterna som hade spelning. När det var slut spelades det Håkan och annat fint. Bra kväll!

Lugnet före stormen.

Idag har jag varit tröttare än någonsin. Kanske blir det så efter tidernas bästa fördelsedag fylld med en miljard roligheter så som fest, fina människor, hundra bitar tårta och världens finaste presenter. Så här såg det ut innan första kalasgästen kom.
En himla bra och fin grej att ha när det är fest är en skål eller vas full med sugrör.
Massor med ballonger såklart.
Resten av bilderna kommer när solen inte skiner så klart som den gör nu.

Födelsedags-vimpel

Imorgon fyller jag hela 21 år! Hela denna kväll har därför gått åt till att förbereda inför den fantastiska händelsen. Jag har städat, bakat, städat lite mer, bakat lite mer och sen har jag såklart fotat allt jag har gjort också. Vi börjar med att titta på denna festliga vimpel. Jag gjorde tre stycken så det hänger nu en över varje fönster.
Det här är vad man behöver. Färgade A4-papper, lim, sax, linjal, penna och lite presentsnöre. 
Jag gjorde så att jag helt enkelt vek papprena på mitten, sedan mätte jag vad som var mitten av det vikta pappret och markerade med en liten prick. Sedan bestämde jag hur lång jag ville att den skulle vara. Jag valde att flaggorna skulle vara ca 17 cm långa och så gjorde jag en prick på papret 17 centimeter upp från kanten.  Sedan markerade jag kanterna på triangeln och bara klippte. 
Det blev många flaggor. 22 syckna. Som ni ser så sparade jag en liten kant där uppe också för att ha någonting att limma fast dem med.
Så här fint blev det! Nu är mitt hem och jag redo för födelsedag och kalas!

They got one eye on what you knew and one eye on what you do so be careful who it is you're talking to

Idag har jag lyssnat på Coldplay hela dagen, därav rubriken. Annars så är jag fortfarnade helt urusel på att fastna hela jag på bilder. Det bara vill sig inte. Jag kommer i tre delar idag istället!
Mina kläder är från Monki, halsbandet från Åhlens och skorna är från vagabond.

Rubriken är en texrad från denna Coldplay låt. Jag har alltid haft en grej för coldplay alltså, och Chris Martin.

Ur min mobiltelefon

Jag är fortfarande ett stort fan av instagram, här är mina bilder från förra veckan:
En del av den här teckningen/skissen/kladdet, det är verkligen svårt att rita med bläck, inga misstag är tillåtna. Och så har jag ätit ännu mer jordgubbar med mjölk <3
Jag har ätit på Max två gånger faktiskt. Inte bra för hälsan men väldigt gott. Mitt husdjur Bernad fick vara med på bild också.
Jag och Carl tog oss ett kvällsdopp i lördags! Det var mysigt och ganska så kallt faktiskt men det gjorde inte så mycket.
Min söndagsfrukost, hallon och vanilj yoghurt! Och världens bästa godisautomat på mitt jobb där allt kostar typ 5 kr.

Svart, vitt och allt däremellan.

Jag har upptäckt att jag väldigt ofta bär svartvitt. Jag som trodde att jag var en färggrann typ. Det är sjukt bra faktiskt att ta kort på mig själv såhär, jag har insett så mycket onödiga saker:
1. Jag bär tydligen väldigt ofta svartvita kläder.
2. Jag har nästan aldrig utsläppt hår längre
3. Det är sjukt svårt att fota sig själv, hela jag får aldrig plats på bilden.
4. Jag har (nästan) slutat känna mig dum och fånig när jag tar kort på mig själv.


Nu ska jag baka bullar för på fredag fyller jag år!

En luftballong på axeln.

Det var ju ett tag sedan nu som jag gjorde den här väskan. Men då när den gjordes var min systemkamera på lagning så det blev bara en skruttig mobilbild på den. Därför tänkte jag att vi kunde ta och titta lite mer på den nu. Jag har använt den väldigt mycket faktiskt. Luftballonger är fint det!

Promenad runt halva stan och cheesburgare för 15 kr.

I lördags hade jag och Carl en heldag tillsammans. Det händer tråkigt nog nästan aldrig. Vi gick först till ena änden av stan och hämtade ett paket. Sedan mellanlandade vi hemma i några sekunder för att släppa av packning och sedan gick vi till andra sidan av stan utan plan men det blev att vi åt goda cheesburgare.
Jag hade korkat nog svart på mig och blev så varm att jag nästan smällde av. Klänningen är från indiska, skärpet är secondhand och skorna köpte jag i Berlin förra året.
<3
Vi gick mycket och väldigt långt. Tre skavsår och en blåsa fick jag. Ja, mina fötter är hopplösa.
Men lite värt skavsåren var det för detta smakade förbannat gott för att vara så billigt.

Fredagen den tjugoandra juli.

Jag var hemma hos Helena och William och satt i deras sköna soffa, vi pratade och hade det trevligt och jag åt världens godaste vattenmelon med sked när min telefon ringde. Det var Carl som ringde för att säga att det hade skett ett terrordåd i Oslo. Har du ringt Bianca? Frågade han. Jag slägde på luren och William knäppte på Tv:n och där sändes det live från Oslo. Ont i magen. Dem visade bilder från ett område som jag kände igen. Det kom liksom sakta till mig, som tiden stannat av och jag hörde mig själv säga, det är ju vid Biancas jobb!? Hon jobbar där, jag var där, jag känner igen mig. Helena säger ring henne, ring NU! Jag tar upp mobilen och klickar mig in på favoriter, där Biancas namns står, klickar och ringer men telefonen är avständ. Panik. Inser att jag i all stress har ringt hennes svenska nummer, andas ut och ringer rätt. Hon svarar och säger att hon är hemma nu och att allt är bra med henne. Andas ut igen. 

Det är när olyckor händer nära oss som det känns extra mycket, och det är den känslan, som vi får då, du och jag måste minnas och tänka på när vi läser om allt som händer långt borta från oss. För det händer alltid nära någon annan och det är aldrig okej.

Päron och körsbär.


Det här är vad jag sitter och dagdrömmer om just nu, att äta päronskivor och körsbär en ljuv sommarkväll. Men aldrig har det känts så långt borta för aldrig har det regnat så mycket som idag. Regnet slår så hårt mot marken att alla blommor går itu och faller ihop. Ingenting finns kvar för himlen är så arg. Snälla låt det bli sommar igen!

Talang är ingenting utan hårt arbete.

Så som rubriken lyder sa en av alla sommarpratare som jag har lyssnat på i år. Och just det citatet är ju väldigt sant tycker jag. För jag har länge tänkt att jag vill rita och vara bra på det, men hur ska jag någonsing bli bra på att måla och rita om jag aldrig övar? Så därför har jag nu börjat öva. Det går helt okej!
Jag har ingen scanner det är därför det ser lite knäppt ut.

Cirkusnaglar

Jag har märkt att jag samlar på bilder på cirkusnaglar, det är ju så himla fint. Nästa gång jag orkar måla naglarna ska det bli något sånt här!
Klicka på bilderna för källor.

Så som jag ser ut om dagarna.


Idag ser jag ut så här! Kjolen är en svart vadlång och pliserad grej från monki och tröjan är från hm, den lilla rosetten på är också från hm men är köpt förra året någon gång. Nu ska jag spinga ner på stan och träffa Johan och Jesper!

Ur min telefon

Jag har blivit lite sämre på att plocka fram min mobil och fota. Kanske är det för att den är lite halv trasig och vibrerar så fort jag rör vid den. Men lite bilder har det blivit i alla fall och så här har de sett ut de senaste dagarna.
Jag fyndade i mitt eget hem och hittade världens finaste lövhalsband och så fyndade jag lite på H&M och köpte en fin orange kjol som jag känner mig sjukt piffig i.
Jag har ätit jordgubbar med mjölk massor med gånger. Så gott!
Lite sol har jag hunnit fått på mig också, när jag och Carl hängde ute i en park i söndags. Och så har jag målat en till tygpåse som tyvärr blev ful men tanken var fin. Bunnycorn <3

Ingen vill veta vart du köpt din tröja.

Jag köpte inte bara en T-shirt på H&M i helgen utan två. T-shirten i den bästa modellen som jag letat efter allt förlänge fanns i två fina färger, så varför välja tänkte jag, och spenderade mina sista slantar. Så här ser den ut:
Halsbandet är ett gammalt ett från H&M och diorväskan är en present som jag fick av fina Carl i julklapp!

En söndag i en park

Idag var det varmt och ganska så mycket sol. Så jag och Carl gick och la oss i en glänta som inte alls är en park för det är aldrig någon där och det ligger en baksetplan och en skola bredvid men det märks inte av. Vi låg mest och gjorde ingenting och pratade om att det känns som om sommaren är slut fast den knappt ens aldrig har börjat. Så vi bestämte att vi behöver en semester till, Carl vill till London och det låter ju inte helt fel så kanske åker vi dit snart!
Jag bad Carl att ta kort på mig så jag kunde få visa min nya fina T-shirt här i bloggen men jag snurrade mest runt. Kanske ser ni lite hur den ser ut iaf. Den är från H&M och är allt jag letat efter så länge jag kan minnas för endast 149,50 kronor.

Jordgubbar med mjölk.

Jag har vart i Stockholm från fredag till lördag utan både kamera och internet det är därför det har ekat lite tomt här. Innan jag åkte åt jag det godaste och kanske sommrigaste som finns. Jordgubbar med mjölk! 
Mer än det här hinner jag inte skriva för nu bär det iväg mot biografen för att se den sista Harry Potter filmen, är sjukt taggad!

Vykort till min syster

Så heter en blogg som jag tycker väldigt mycket om. Hon tar fina bilder och ger allmänt bra tips om hur man knyter en sjal bäst och finast i håret och sånt! Jag tycker att ni ska läsa den ni med så klicka på länken och läsläsläs http://vykorttillminsyster.blogg.se/




Alla fina bilder är självklart från Felicias blogg.

Finskor för finfredagar och fulmåndagar.

Jag köpte nya finskor i lördags som ni redan har sett skymten av i ett tidigare inlägg. Men jag tycker att vi tar och tittar lite mer och närmare på dem för de är dem värda. Min plan är att ha på mig dem så mycket som mina fötter orkar, på fula vardagar som behöver piggas upp och på fina fredagar som behöver dansas in.
De är köpta på scorett och är av märket vagabond. Jag har lite (mycket) konstiga fötter så jag kan väldigt sällan ha skor som är av det billigaste slaget.
Jag tycker de är perfekt lagom höga!
<3
Bernad ville vara med lite också. Han gillar att posa.

En giraff runt halsen

Idag fick jag världens finaste giraffhalsband av bästa Bianca, hon har pysslat ihop det helt själv! Jag har bestämt mig för att döpa honom till Bernad <3

Ur min telefon

Förra söndagen bakade jag miniscones till frukost det blev sjukt gott men konstigt nog väldigt smuligt. Åt lite senare den dagen mudcake på espresso house, godaste kakan!
Carls fina skor och en fin radio inne på myrorna som inte var till salu.
Jag är ganska ofta på myrorna, dessa skor fanns där men var aningens obekväma så de fick stanna kvar. Och på andra bilden har ni mina fötter i ett par converse som är vinröda i verkligheten.
I lördags köpte jag nya finskor som jag fick skavsår i efter jag gått två steg vilket är lite utav en klassiker för mig. Den sista bilden tog jag imorse på min fikarast!

Ser nu att det har blivit väldigt mycket skor och enbart filtret earlybird. Men det är ju så fint så vad gör det!

En lördagskväll i juli

Igår kväll skulle jag och lite vänner hem till Fia för att ha allmänt mysigt och trevligt på hennes balkong och för att sedan trilla ner på stan.
Så här såg jag ut sekunderna innan jag sprang iväg hem till Fia.
Helena var där och såg söt ut. Vi satt på balkongen i timmar och lyssnade på bra musik och roliga historier från P&L där hälften av alla nyss vart.
Sofia har kanske den mest perfekta hårfärgen tycker jag.
Innan vi visste ordet av det var klockan halv ett och tid att gå ut.
Fina Fia, som var så himla glad att hon glömde stryka sina byxor innan vi gick ut (det var en del i min plan, få Fia avstressad och glad-plan).
Vi mötte upp Jesper som ställde upp och tog en strålande gruppbild på oss! Gruppbilder är underskattade tycker jag. Det är ju sjukt kul att ha och se tillbaka på.
Vi träffade Johan och Mathias och några till som inte fastnade på bild. Efter det drog vi oss mot Bill och Bob.
Där satt vi faktiskt innomhus hela kvällen. Ganska skönt faktiskt.
Carl och hans vänner kom och joinade oss på Bill och Bob efter ett tag!
Bianca har finaste halsbandet som hon har gjort själv! Det är som ni ser en isbjörn, som heter Mange <3 Bästa namnet.
Sedan stängde allt och det var dags att gå hem som en vakt påminde oss om både en och två gånger. 

Det var en perfekt sommarkväll som jag kommer leva på hela veckan när jag sitter inlåst på kontoret.

Hår.

Så här såg jag ut i håret igår, en fin sjal som jag hade redan som femåring och en bakvänd troffs på det. Tycker det blev ganska bra faktiskt.

Power meet

Just nu är det power meet i min hemstad. Det innebär att massor med människor med fina (och fula) bilar kommer hit och kör runt i stan för att visa upp sina pärlor. Det är även massor med tävlingar och utställningar på flygfältet utanför stan.
Jag och Carl skulle gå och hyra film och vägen dit är längs cruising sträckan. Så vi hann se massor av bilar. Vi tittar lite.
Det finns väldigt mycket fin men också väldigt mycket skrutt som bilden här visar. Sedan medför det här även sjukt mycket vidriga människor som tror att de kan bete sig hur som helst. Som en vidrig kille som var aspackad (som alla andra är under power meet) igår mitt på dagen när vi gick på stan. Han taffsade på en tjej mitt på gatan, mitt på blanka dagen, bara så där för att han kände för det. Tjejen skrek "vad fan håller du på med?" Killen imiterade hennes röst, började asgarva och alla hans vänner instämde. Svin!

En fredag i en park.

Jag började jobba redan 06.00 imorse för att få sluta klockan två. Trött tjej.
Jag gick direkt ner på stan efter jobbet och satte mig i en park med Carl och åt tacos. Jag älskar tacos, och Carl såklart!
Efter det gick vi på stan tills jag fick skavsår och Carl solsting.
Jag försökte mig på det här med att posa, det gick mindre bra. Men poängen kvarstår vilket var att visa mina strålande kläder som alla har fler än 2 år på nacken men som ändå ser strålande ut. Det nyaste jag har på mig är solbrillorna som är från H&Ms herravdelning.
Det syns verkligen inte att jag försökte färga min utväxt igår. Jag köpte nog en lite för ljus färg. Nej nu ska jag dra mig från datorn för att jag och Carl ska åka och bada!

För Bianca är i stan!

Det här är Bianca, hon bor i Oslo nuförtiden så vi har numera ett distansvänförhållande, hemskt tråkigt är det men bra vänskap klarar ju allt.
Vi gick mest runt lite överallt.
Och så hängde vi i Vasaparken! Nu ska jag sova för imorgon är det fredag och helg vilket betyder mer häng i parker med denna donna.

Min kamera är hel igen<3

Så här glad är jag nu och ännu lite mer än vad bilden visar för idag fick jag tillbaka mig kamera från kamerasjukhuset. Nu kan sommaren börja!
Jag var nyss iväg på en liten promenad. Jag tog kort på massor med olika onödiga saker, bara för att jag kan! Äntligen kan jag fota.
Snart kommer det mer för från och med nu är kameran fast klistrad på min axel tills den faller sönder igen.

Min bästa låt just nu.


Eller så klickar ni här och lyssnar på spotify, för lyssna bör ni göra!

Om sånt som blev kvar

Jag tänkte att vi kunde ta och titta igenom lite bilder som blivit över under april-maj. De bilderna som var ett litet litet steg ifrån att bli publicerade här men som på något vis glömdes bort eller bara inte passade in just då.
Den här bilden var tänkt till det här inlägget men valdes bort i all hast. Varför vet jag inte. 
De här två bilderna tog jag en natt när jag gick den korta sträckan från Bodil hem till mig. Tror jag tänkte göra ett inlägg med nattbilder men så hände något roligare och kvar blev dem i mappen.
Den här bilden var även den tänkt att hamna i ett inlägg, ett om årets första parkhäng. Men något sådant inlägg blev aldrig av utan jag delade upp bilderna till två andra inlägg istället.
Den här togs under en promenad med bästa fia som lämnar mig för sthlm imorgon. Men, jag ska hälsa på massor och kanske till och med bo med henne i höst. För hon är världens snällaste och låter mig stanna tills jag och Carl hittar något. Bättre vän får man leta länge efter! Tanken med bilden och alla andra jag tog då var iaf att det skulle bli ett långt promenad inlägg men det blev bara en bild på fias fantastiska naglar.


Livet genom en telefon

Nu tittar vi lite på hur min vecka har sett ut genom min telefon!
I söndags målade jag en till tygväska, den gav jag till min vän Helena!
I tisdags fick jag ett ryck och gick på loppis efter jobbet. Det fanns massor med fint och billigt. Jag köpte 3 blåa flaskor i olika former.
Jag har precis insett hur kul det är att fota kläderna uppifrån. Den randiga klänningen hade jag i fredags och kjolen och linnet har jag på mig just nu faktiskt.
Igår var jag och Carl på stan en sväng då det är cityfestival här just nu. Senare mot kvällen gick vi till en klubb där JJ spelade (klicka här och lyssna!), det var sjukt bra!

En överdrivet redigerad bild.

Före:
Efter:

Jag hittade en skruttig bild kvar på datorn som jag tog innan kameran gick sönder. Jag har inte använt photoshop på ett tag så jag blev tvungen att lägga på minst 6 lager för att stilla mitt redigeringsbehov. Så här ser det i alla fall ut i hörnet vid fönstret i mitt lilla rum.

RSS 2.0