UNICEF

Lucka 16, berätta om hur du var när du var liten.

Den luckan blev inte av igår för jag har inte en endaste liten bild på mig själv som liten på datorn. Jag har sedan länge tänkt köpa en scanner (snåljåpen i mig väntar med det tills mellandagsrean) så jag tänkte ta den luckan lite senare full med bilder istället för bara massor med text. Det blir nog bättre så. 

Nu till något mycket viktigare än bilder på mig själv som barn. Det handlar om andra barn, barn som inte alls har samma förutsättningar som jag hade som liten.  Här kommer en text kopierad rakt av från UNICEFS hemsida.

”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEFkan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

 


Kommentarer
Postat av: Rebecca - fotoblogg

Jag gjorde också ett sånt inlägg! Det är super bra och sprida info om vad som faktiskt händer BARN!

2011-12-17 @ 15:07:42
URL: http://rebeccawahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0